Meny

- Kina gransket hemmelig helikopter

Restene av helikopteret nær veggen til Osama bin Ladens siste skjulested, der terrorlederen ble skutt og drept under et amerikansk angrep. Foto: Scanpix/AP Photo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistan lot trolig kinesiske ingeniører granske vraket av et topphemmelig amerikansk stealthhelikopter, ifølge amerikansk etterretning.

Helikopteret krasjlandet før angrepet der Osama bin Laden ble drept.

Anonyme tjenestemenn hevder søndag i avisen The New York Times at amerikanske etterretningsbyråer har konkludert med at det er sannsynlig at kinesiske ingeniører, etter invitasjon fra pakistanske spioner, tok detaljerte fotografier av den ødelagte halen til Black Hawk-helikopteret, skriver AFP.

Helikopteret var utstyrt med hemmeligstemplet teknologi designet for å unngå radar. The Financial Times omtaler også påstandene, som blir avvist av pakistanske og kinesiske kilder.

Les også: Bin Laden diskuterte terrorangrep på 10-årsdag

Forbindelsene mellom Pakistan og USA er på et bunnpunkt etter det hemmelige amerikanske angrepet der bin Laden ble drept nær Pakistans viktigste militærakademi, samt Pakistans tidligere pågripelse av en CIA-kontraktør.

USAs regjering innstilte nylig utbetalingen av omkring en tredjedel av sin årlige utbetaling på 2,7 millioner dollar til pakistansk forsvar.

Samtidig forsikret regjeringen myndighetene i Islamabad om at den har forpliktet seg til utbetalingen av 7,5 milliarder i sivil bistand, en pakke som ble godkjent i 2009.

Les også: USA straffer Pakistan – avbryter militær hjelp

De amerikanske Navy Seal-soldatene som angrep Osama bin Ladens skjulested skal ha forsøkt å ødelegge helikopteret da det krasjet ved skjulestedet 2. mai, men halen til farkosten overlevde mer eller mindre inntakt.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært