Meny

Ap vil ikke innføre eiendomsskatt i Oslo

Oddvar Stenstrøm ledet TV 2s ordførerdebatt mandag. Fra venstre sitter byrådsleder i Bergen, Monica Mæland (H); 1. kandidat for Arbeiderpartiet i Tromsø, Magnar Nilssen; ordfører i Oslo, Fabian Stang (H); 1. kandidat for Ap i Oslo, Libe Rieber-Mohn; 1. kandidat for Senterpartiet i Salangen, Ivar Prestbakkmo; ordfører i Os kommune, Terje Søviknes (Frp) og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp). Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet garanterer at det ikke blir innført eiendomsskatt i Oslo etter et eventuelt regimeskifte i byrådet.

Under valgdebatten i TV 2 mandag kveld, den første i årets valgkamp, gjorde Aps byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn det klart at Ap har skrinlagt tanken om eiendomsskatt.

– Også SV er innforstått med dette, så en slik skatt blir ikke innført i Oslo. Mange beskylder oss for at dette er noe vi sier av strategiske grunner for å vinne valget, men jeg kan forsikre at Ap ikke vil foreslå en slik skatt, sa Rieber-Mohn.

Hun begrunnet det med at Oslo har økonomisk handlingsrom som åpner for mye av det Ap vil gjennomføre, og at Stoltenberg-regjeringen har gitt byene romsligere rammer.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) er fornøyd med det han hører.

– Jeg er glad for at Høyre-politikk slår inn i Ap og SV. Dette er en tullete skatt, og vi har altfor mange av dem allerede, sa han i debatten.

En rundspørring som TV 2 har gjort blant landets kommuner, viste ikke uventet at eiendomsskatt er mest brukt i kommuner med rødgrønt styre, men minst i Frp-styrte kommuner.

Les alt om valget her

Populært