Meny

- Gaddafis dager er talte

Det hvite hus’ pressetalsmann Jay Carney spår mandag Gaddafis fall. Her ved en tidligere orientering i Washington. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militære seire for opprørerne i Libya den siste tiden viser at den libyske lederen Muammar Gaddafis «dager er talte», mener Det hvite hus.

- Det blir stadig tydeligere at Gaddafis dager er talte, og at han blir mer isolert for hver dag som går, sier Det hvite hus’ talsmann Jay Carney til journalister, samtidig som USAs president Barack Obama reiste til Minnesota for å åpne en valgkamplignende bussturné, ifølge AFP.

- Slik vi lenge har ment tror vi at den libanesiske befolkningen fortjener retten til å velge sin egen fremtid, sier Carney.

- Vi har åpenbart gjort mye for å støtte deres innsats for å sikre at Gaddafis regime ikke lenger har kapasitet til å angripe det libyske folk.

Les også: Gaddafi maner folket til kamp

Toppmøte i Tunisia

Bemerkningene kommer samtidig som libyske lojalister og opprørere mandag møttes i Tunisia.

Den øverste FN-utsendingen fløy inn i forbindelse med en forsterket innsats for å få i stand en fremforhandlet avtale om en slutt på Gaddafis fire tiår ved makten.

Den hektiske diplomatiske aktiviteten kommer samtidig som opprørerne, med vestlig støtte, oppnådde sine første betydelige militære fremskritt på flere uker, det går rykter om at Gaddafi planlegger å flykte og at hans viseinnenriksminister kan være i ferd med å hoppe av i Kairo.

Til Egypt med familien

Libyas innenriksminister Nasser al-Mabruk Abdullah kom mandag til Egypt sammen med sin familie. Ifølge rykter har han hoppet av, melder NTB.

Ministeren kom sammen med ni familiemedlemmer i et privatfly som hadde fløyet fra den tunisiske ferieøya Djerba. Ved ankomst skal han ha sagt at han var på ferie, men allerede i flere timer på forhånd svirret det rykter om at Abdullah hadde hoppet av.

Det var ingen representanter fra den libyske ambassaden i Kairo på flyplassen for å møte Abdullah, og libyske tjenestemenn har foreløpig ikke kommentert saken.

Les flere nyheter

Populært