Meny

Hagen: Ingenting å skamme meg over

Tidligere Frp-formann og partiets ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen, angrer ikke noe av det han har sagt gjennom årene i debatter om innvandring. Han holder fast ved påstanden om «nesten alle terrorister er muslimer». Foto: SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestor Carl I. Hagen planlegger nye utspill om innvandring og integrering og sier han ikke har noe å skamme seg over.

– Jeg vil fremdeles snakke om Fremskrittspartiets integrerings-, innvandrings-, flyktning- og asylpolitikk. Jeg gjorde det på Stovner og jeg vil gjøre det igjen. Men jeg skal diskutere sak og gjøre mitt beste for å unngå karakteristikker av mine politiske konkurrenter, sier Hagen til NTB.

Frps ordførerkandidat i Oslo sier han bevisst har lagt an en ny og annerledes tone etter terroranslagene 22. juli.

– Denne tragiske hendelsen må få oss til å tenke nøyere over hvordan vi ordlegger oss i framtiden. Alle de som hørte meg tale på Stovner, så en roligere Hagen.

– Skammer meg ikke

Den mangeårige partiformannen har fått unngjelde for kontroversielle uttalelser til pressen i forbindelse med valgmøtet på Stovner i Groruddalen lørdag.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kalte det grotesk at Hagen i et intervju med Aftenposten i helgen holdt fast ved påstanden om «nesten alle terrorister er muslimer».

Ifølge Europol ble et klart flertall av 249 terrorhandlinger begått i EU-land i 2010, utført av separatister, nasjonalister og anarkister. Kun tre anslag knyttes til islamistiske grupper.

– Jeg har aldri snakket om Europa alene. Jeg snakket om verden, sier Hagen, som ikke ser noen grunn til å trekke påstanden tilbake.

– En ondskapsfull, kaldblodig drapsmann som ødelegger Regjeringskvartalet og myrder en rekke uskyldige mennesker berører jo ikke mitt forhold til mine gamle taler, sier han.

Ifølge Hagen må tidligere utspill og uttalelser ses i lys av situasjonen de ble holdt i.

– Jeg ble av Aftenpostens journalist konfrontert med en rekke tidligere uttalelser, og har ingenting å skamme meg over. Jeg står ved det jeg har sagt, sier Hagen til NTB.

– Misforstått

Frp-nestoren er også blitt kritisert for sine uttalelser om at terrorsaken bør etterforskes raskt og uten altfor store ressurser. Utspillet har blant annet blitt karakterisert som iskaldt, grovt og ufølsomt av blant andre justisminister Knut Storberget (Ap).

Overfor VG Nett gir Hagen uttrykk for at han er blitt misforstått.

– Hadde jeg visst at jeg skulle bli tillagt meninger jeg ikke har, hadde det vært smart av meg å ikke si dette. Dette er en påminnelse om at uttalelser fra meg ofte blir benyttet av andre for å kaste seg over meg, sier Hagen, som likevel fastholder at etterforskningen av saken bør gå raskt.

– Det er riktig at jeg har satt spørsmålstegn ved den enorme ressursbruken i en sak som er oppklart. Vanlig etterforskning i alle saker man skal til bunns i, dreier seg om å få tak i gjerningspersoner og nødvendige bevis til en rettssak. Denne saken er oppklart, det er klare bevis, og det foreligger en full tilståelse, sier Hagen.

Han mener saken bør føres for retten allerede i høst.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Populært