Meny

Rapport kritiserer støtten til Somalias regjering

Soldatene i den afrikanske fredsstyrken i Somalia, anklages i en ny rapport for brudd på menneskerettighetene i landet, i likhet med alle andre parter i krigen. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlige land bør revurdere sin støtte til overgangsregjeringen i Somalia, dersom de ikke viser større respekt for menneskerettighetene, mener Human Rights Watch.

Menneskerettighetsorganisasjonen fordømmer i en fersk rapport alle parter i den kaotiske borgerkrigen i Somalia.

Islamistgruppen al-Shabaab, overgangsregjeringen (TGF), den afrikanske fredsstyrken (AMISOM), nabolandene og vestlige land får alle sine pass påskrevet.

– USA, EU og FN støtter opp om overgangsregjeringen uten å gjøre noe meningsfullt forsøk på å legge press på dem for å få slutt på overgrep, slår Human Rights Watch fast i rapporten «You Don't Know Who to Blame: War Crimes in Somalia».

Kenya og Etiopia anklages for å støtte opp om militsgrupper i nabolandet Somalia, og for manglende vilje til å beskytte flyktninger fra landet.

– Det fins ingen enkel løsning på Somalias tragedie, men det er åpenbart at straffefriheten for alvorlige overgrep bidrar til mangelen på sikkerhet, sier Daniel Bekele som leder Human Rights Watchs virksomhet i Afrika.

– Internasjonalt press for å få slutt på overgrepene fra alle sider, er mer avgjørende enn noensinne, sier han.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært