Meny

Ordfører i dekning etter telefontrusler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ordfører i en kommune på Østlandet måtte søndag forlate hjemmet sitt sammen med familien fordi han hadde mottatt telefontrusler. Politiet etterforsker saken.

– Jeg og min familie har forlatt hjemmet, ja, sier Arbeiderparti-politikeren til NRK.

Han ønsket søndag kveld overfor NRK ikke å si noe mer om saken. Natt til søndag anmeldte han imidlertid saken til politiet, som har igangsatt etterforskning. Truslene kommer fra en ukjent person, ifølge det aktuelle politidistriktet. Politiet ønsket søndag ikke å gi flere opplysninger.

Bortsett fra at trusselen kom via telefon, ønsker ikke Ap-ordføreren å si noe om hva den går ut på, skriver VG Nett.

Han har også tidligere mottatt mindre hyggelige telefonsamtaler, forteller han, men aldri noe som dette. Nå setter ordføreren sin lit til politiet og håper etterforskningen vil nøste opp det som trengs.

Valgforsker og professor Frank Aarebrot opplyser at det er vanlig at politikere får trusler og sjikanerende telefonsamtaler. Uten å kjenne til denne konkrete saken, sier Aarebrot på generelt grunnlag at terrorhandlingene 22. juli kan føre til flere trusler.

– Det er ikke sikkert at disse syke menneskene mener å gjøre handlingen. Men nå er alle «på tuppa» og det er bedre å være føre var, sier Aarebrot.

Sannsynligheten for at trusler blir satt ut i livet er relativt liten, mener han.

– De fleste nøyer seg med feige, anonyme trusler. Men det triste er jo at når trusselpersonen får høre at en familie blir evakuert, kan han sitte og kose seg og føle at han har makt, sier Aarebrot.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Populært