Meny

Politiet: Neppe Breivik-avhør i Regjeringskvartalet

Justis- og politidepartementet publiserte mandag bilder fra sine kontorlokaler i Høyblokka etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet 22. juli. Foto: Justis- og politidepartementet Svein-Wiiger Olsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er trolig uaktuelt å avhøre Anders Behring Breivik i Regjeringskvartalet, ifølge politiet.

Lørdag tilbrakte Breivik åtte timer sammen med politiet på Utøya og fortalte i detalj om hvordan han drepte 69 mennesker. Men det er lite trolig at politiet vil gjennomføre et lignende avhør av ham i Regjeringskvartalet, skriver Aftenposten.

En årsak er at politiet har flere overvåkningsbilder av Breiviks bevegelser i Regjeringskvartalet.

– Det er ikke sannsynlig at vi kommer til å gjøre det. Nå er også området frigitt til Statsbygg, men det er lite trolig, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Rekonstruksjonen på Utøya lørdag blir sikkert brukt for alt det er verdt, både i etterforskning og i rettssaken, mener lagmann Torolv Groseth i Eidsivating lagmannsrett.

– Rekonstruksjon har stor verdi og er en veldig visualiserende øvelse, hvor spesielt de som ikke har vært til stede ser gangen i hendelsene og bildene bedre. Jeg tror dette har mest å si for den videre etterforskningen, men det vil nok også bli brukt som video i retten. I etterforskningen vil det bli brukt for å sammenstille med vitneforklaringer og andre opplysninger, sier Groseth.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært