Meny

Spansk okse fikk sitt tredje liv på samvittigheten

Spanske okser kan være nådeløse, noe denne matadoren fikk oppleve under en tyrefektning i Gijon i forrige uke. Tyrefekteren overlevde, men ikke alle er like heldige. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En beryktet spansk okse stanget i helgen i hjel en mann under et okseløp i Xativa øst i landet. Oksen, som veier et halvt tonn, hadde fra før to liv på samvittigheten.

Det siste offeret er ikke identifisert, men det skal dreie seg om en mann i 30-årsalderen. Han ble stanget av oksen lørdag kveld og døde senere av skadene.

Dramaet fant sted under et såkalt okseløp, der dyrene slippes løs i gatene eller på en arena. Folk utfordrer deretter oksene og hverandre ved å løpe så nær dyrene som mulig, uten å bli skadd. Men ikke alle er raske nok.

Ifølge spanske medier hadde oksen «Mouse» tidligere drept to menn og derfor et særdeles dårlig rykte.

Det siste offeret skal imidlertid ha vært beruset da han trådte inn på arenaen, og ifølge øyenvitner så mannen ikke ut til å være i form til okseløp.

Spanias mest kjente okseløp arrangeres i byen Pamplona, men det blir også holdt en rekke andre okseløp rundt omkring i landet.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært