Meny

Brann til semifinale i cupen

Vikings Christian Landu i duell med Brann-spillere i cupkampen mellom Viking og Brann. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann er videre til semifinale i NM etter seier 3-1 over Viking etter straffesparkkonkurranse. Det sto 1-1 etter ekstraomgangene.
NM fotball menn søndag, kvartfinaler:

Fredrikstad – Molde 3-2 eeo. (1-2, 2-2)

5265 tilskuere.

Mål: 1-0 Celso Borges (15), 1-1 Magnus Wolff Eikrem (41), 1-2 Davy Claude Angan (45), 2-2 Amin Askar (80), 3-2 Etzaz Hussain (117).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Vegard Forren, Magne Hoseth, Joshua Gatt, Molde.

Lagene:

Fredrikstad (4-4-2): Jon Masalin – Amin Askar, Jørgen Horn (Alexander Ruud Tveter fra 78.), Vidar Martinsen, Joachim Thomassen – Alex Valencia (Simen Rafn fra 29.), Etzaz Hussain, Andreas Landgren (Hans Erik Ramberg fra 61.), Mads Hansen – Celso Borges, Tarik Elyounoussi.

Molde (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Magne Simonsen, Christian Steen, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Daniel Berg Hestad (Pål Erik Ulvestad fra 77.), Magnus Wolff Eikrem (Zlatko Tripic fra 96.), Magne Hoseth – Joshua Gatt, Davy Claude Angan (Daniel Chima Chukwu fra 85.), Mattias Moström.

- - -

Viking – Brann 1-1 (0-0, 1-1) eeo., 1-3 på straffer

9086 tilskuere

Mål: Indridi Sigurdsson (64), 1-1 Fredrik Haugen (74).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Trond Olsen, Håkon Skogseid, Birkir Bjarnason, Trond Erik Bertelsen, Vidar Nisja, Viking. Christian Kalvenes, Birkir Már Sævarsson, Kim Ojo, Brann.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – King Osei Gyan (Vidar Nisja fra 106.), Christian Landu Landu – Yann-Erik de Lanlay, Valon Berisha, Trond Olsen (Veton Berisha fra 103.) – Erik Nevland (Birkir Bjarnason fra 91.).

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Már Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Hassan El Fakiri – Erik Mjelde, Carl-Erik Torp (Lars Grorud fra 120.) – Chukwuma «Bentley» Akabueze (Fredrik Haugen fra 72.), Diego Guastavino, Bjørnar Holmvik (Tadas Labukas fra 72.) – Kim Ojo.

Spilt lørdag:

Start – Alta 1-0 (0-0)

2207 tilskuere

Mål: 1-0 Jesper Mathisen (70).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad

Gult kort: Christian Gauseth, Alta, Bård Borgersen, Ole Martin Årst, Start.

Lagene:

Start (4-4-2): Alexander Lund Hansen – Amin Nouri, Bård Borgersen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff (Ernest Asante fra 66.), Solomon Owello, Espen Søgård, Petter Bruer Hanssen (Espen Børufsen fra 23.) – Olav Tuelo Johannesen (Christian Follerås fra 86.), Ole Martin Årst.

Alta (4-3-3): Faris Efendic – Martin Overvik, Alexander Vasilev, Thomas Braaten, Markus Rolandsen – Håvard Nome, Christian Reginiussen, Christian Gauseth (Mika Niskala fra 70.) – Trond Fredrik Ludvigsen, Vegard Braaten, Petter Larsen.

- - -

Aalesund – Rosenborg 3-1 (1-1)

6828 tilskuere

Mål: 0-1 Mikael Dorsin (10), 1-1 Simen Wangberg (selvmål 26), 2-1 Rojas Michael Barrantes (56), 3-1 Demar Phillips (75).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Christian Myklebust, Demar Phillips, Aalesund, Mohammed Awal-Issah, Borek Dockal, Rosenborg.

Rødt kort: Mohammed Awal-Issah (to gule, 59), Rosenborg.

Lagene:

Aalesund (4-2-1-3): Sten Grytebust – Enar Jääger, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Fredrik Carlsen (Fredrik Ulvestad fra 58.), Jason Morrison – Rojas Michael Barrantes (Peter Orry Larsen fra 85.) – Christian Myklebust (Kjell Rune Sellin fra 78.), Magnus Sylling Olsen, Demar Phillips.

Rosenborg (4-4-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig (Alejandro Lago fra 39.), Simen Wangberg, Jim Larsen, Mikael Dorsin – Mohammed Awal-Issah, Fredrik Winsnes (Fredrik Midtsjø fra 56.), Borek Dockal, Jonas Svensson – Daniel Fredheim Holm (Morten Moldskred fra 79.), Rade Prica. (©NTB)

Brann-keeper Piotr Leciejewski ble den store helten i søndagens kvartfinale etter straffesparkkonkurransen. Polakken reddet tre av Vikings fire forsøk fra ellevemeteren, mens Brann satte alle sine tre første. Dermed var bergenserne overlegne da det tette oppgjøret skulle avgjøres.

Svært lite skjedde i det vestlandske prestisjeoppgjøret de første 45 minuttene. Mens Viking styrte mye av banespillet, var et par halvsjanser til Brann hele beholdningen. Begge lagene var dog for unøyaktige med pasningene til at det ble virkelig farlig foran målene til Rune Almenning Jarstein og Piotr Leciejewski. Tendensen fortsatte også i første halvdel av annen omgang. Lite skjedde inntil Viking fikk en dødball på sin høyreside i det 64. minuttet. Nyervervelsen Trond Olsen slo frisparket, Erik Nevland stusset ved første stolpe og Indridi Sigurdsson styrte intetanende ballen videre i mål bak forfjamsede Brann-forsvarere. Olsen startet for øvrig oppgjøret på vertenes venstreflanke, og spilte sin første kamp for siddisene etter overgangen fra Rosenborg.

Med 18 minutter igjen av den ordinære spilletiden entret 19-årige Fredrik Haugen banen sammen med den litauiske spissen Tadas Labukas. Halvannet minutt senere hadde Brann fått betalt for de offensive byttene. Haugen fikk ballen trillende mot skuddfoten og skrudde et skudd med utsiden av foten inn via stolpen i Jarsteins korthjørne.

Like etter fikk Erik Nevland en eventyrlig mulighet fra kort hold etter innlegg fra Olsen, men Piotr Leciejewski kom fint fram og blokkerte avslutningen. Trond Olsen, som ble hentet til Viking nettopp på grunn av dødballfoten, fyrte løs på et frispark fra langt hold akkurat i det kampuret passerte 90 minutter. Ballen traff Christian Kalvenes i Brann-muren og styrte like utenfor stolpen bak en utspilt Leciejewski. Også i ekstraomgangene var vertene nærmest uttelling, men verken Valon Berisha eller Birkir Bjarnason overlistet Branns keeper med sine forsøk.

Med under tre minutter igjen av ekstraomgangene fintet Vidar Nisja borte hele Branns forsvar med et par skuddfinter, men heller ikke hans avslutning kom forbi Leciejewski. Den aller siste sjansen tilfalt Diego Guastavino, men heller ikke Branns uruguayaner avsluttet godt nok. (©NTB)

Les også: Hussain sendte FFK videre

Les flere nyheter

Populært