Meny

Hussain sendte FFK videre

Fredrikstad vant med ett mål over Molde i NM-kvartfinalen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etzaz Hussain avgjorde med sin scoring etter 117 minutter da Fredrikstad slo Molde 3-2 etter ekstraomganger i kvartfinalen i NM søndag.
I en sjanserik og dramatisk kvartfinale var det Fredrikstads unggutt som sendte Molde ut av cupen, bare minutter før det gikk mot straffesparkkonkurranse.

Hussain var elev av Molde. manager Ole Gunnar Solskjær i Manchester United og var nok en gang en av banens beste i kvartfinalen. Scoringen kom tre minutter før slutt i ekstraomgangene. Hussain smelte til fra 20 meter via en Molde-forsvarer og i nettet bak en utspilt Espen Bugge Pettersen.

Nå sikter Hussain mot cupfinale på Ullevaal.

– Det er samme hvem vi møter, vi skal vinne uansett. Nå er jeg bare glad for at det ikke ble noe ut av oppholdet i Vålerenga, sa Hussain, som innrømmet at han var litt heldig med scoringen.

– Fikk en pasning fra Celso og bestemte meg for å skyte. Ballen gikk via en Moldespiller og i mål. Ole Gunnar Solskjær gratulerte meg med seieren etter kampen. Ole Gunnar er en person som har betydd mye for meg, erkjente Hussain.

Vil spille hjemme

Fredrikstads trener håper laget får hjemmekamp også i semifinalen.

– Samme hvem vi møter blir det åpent. Det viktigste er å få hjemmekamp da blir vi vanskelig å slå, forsikrer Tom Freddy Aune.

Fredrikstad dominerte store deler av 1. omgang, og ledet også meget fortjent etter mål av Celso Borges. Fredrikstad fortsatte å styre spillet og kunne økt ledelsen. I stedet utnyttet Molde at FFK dabbet av utover i omgangen. Først Magnus Wolff Eikrem med sitt første mål i norsk toppfotball med et frispark fra 25 meter etter 41 minutter, før Davy Claude Angan fullførte snuoperasjonen på overtid.

Molde startet 2. omgang som de avsluttet den første. I løpet av de første fem minuttene burde de punktert kampen. Både Mattias Moström og Davy Claude Angan sløste bort sjanser på nærmest åpent mål. Begge sjanser kom etter særdeles gavmildt forsvarsspill av vertene.

Gamblet og lyktes

Da Molde ikke klarte å avgjøre kampen, lyktes Fredrikstad med sin offensive gambling. Amin Askar satte inn 2-2 ti minutter før slutt. De siste ti minuttene bølget det fram og tilbake, nærmest avgjørelse var Molde, men Joshua Gatt traff stolpen på overtid.

– Selv om Molde hadde noen ekstremt store sjanser i 2. omgang synes jeg vi vant fortjent. Jeg synes vi ville mest i denne kampen, sa Elyounoussi som avsluttet kampen med krampe i begge beina. Han håper nå på reprise av cupfinalen fra 1984 mot Viking dersom Fredrikstad kommer seg dit.

Moldes manager mente laget hans burde vunnet.

– Vi skapte nok sjanser til å vinne flere fotballkamper. Når vi ikke klarer det er det alltid fare for å slippe inn mål. Etzaz er en god fotballspiller og scoret et fint mål selv om han var litt heldig, sa Ole Gunnar Solskjær.

Fredrikstad kan dermed fortsatt ta sin tolvte NM-triumf og gå opp på siden av Odd Grenland som Norges mestvinnende lag i cupsammenheng. Fredrikstad siste norgesmesterskap kom i 2006. Molde må konsentrere seg om å beholde ledelsen i eliteserien. (©NTB)

Les også:Aalesund klar for semifinale

Populært