Meny

Var på vei til Vietnam

Vel 2.000 hunder reddet fra å bli middag

Vel 2.000 hunder ble reddet fra å havne på middagsbord i Vietnam. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandsk politi har arrestert tre personer som solgte hunder i den hensikt at de skulle bli kokt og spist i nabolandet.

Nærmere 2.000 hunder som trolig var på vei til Vietnam - og til den sikre død - ble reddet da thailandsk politi gikk til aksjon. De fikk i siste liten stoppet transporten med de utmagrede dyrene.

Planen var nemlig at de skulle bli kokt og tilberedt som eksotisk mat i nabolandet.

Nå er hundene som ble reddet foreløpig satt i karantene i provinsen Nakhon Phanom nordøst i Thailand.

Guvernør i provinsen, Rerngsak Mahawinijchaimontree, mener de har funnet ut hvor hundene var på vei og opplyser videre at tre personer er arrestert i saken.

- Politiet tror alle hundene var på vei til å bli satt på et skip som ventet i Ban Phaeng distriktet Nakhon Phanom, før det skulle krysse Mekong-elven og over til Vietnam. Der skulle de bli tilberedt som eksotiske middager, sier han ifølge thaivisa.com.

Da hundene ble reddet befant de seg i små bur. Det lokale politiet har kun et stort bur med plass til vel 500 dyr og det ble svært trangt da nærmere 2.000 hunder måtte bli plassert inne i buret for å bli fraktet vekk.

Selv om dyrene i første omgang ble reddet er det langt fra sikkert at alle vil overleve. Politistasjonen har ikke rent vann og man har heller ikke økonomiske midler til å fø så mange hunder.

Det ble også rapportert om at mange av hundene allerede var døde da politiet gikk til aksjon. Flere var også hardt skadd da politiet fant dem.

Etter det man kjenner til er prisen på en hund i størrelsesorden 500-1.000 thailandsk baht, fra vel 90-180 norske kroner.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært