Meny

– Syriske krigsskip skyter mot havneby

Minst seks personer er drept etter at det syriske militæret har åpnet ild mot havnebyen Latakia, ifølge menneskerettsaktivister. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst seks personer er drept etter at det syriske militæret har åpnet ild mot havnebyen Latakia, ifølge menneskerettsaktivister.

– Krigsskip angriper Latakia og eksplosjoner høres i flere distrikter, sier Det syriske instituttet for menneskerettigheter, en britiskbasert organisasjon som overvåker situasjonen i Syria.

Aktivistene sier at også stridsvogner deltar i angrepet på byen, og at minst seks personer er bekreftet døde til nå.

Lørdag drepte militæret minst to personer og såret 15 andre i Ramleh-området sør i Latakia, et sentrum for demonstrasjoner mot president Bashar al-Assads regime, ifølge organisasjonen.

Assads regime har sendt sikkerhetsstyrker fra by til by i Syria for å slå ned motstanden mot regimet som startet i mars. Ifølge instituttet for menneskerettigheter har 2.150 mennesker blitt drept, hvorav 1.744 var sivile.

Angrepene har økt i antall og styrke etter at ramadan – muslimenes fastemåned – startet i begynnelsen av august. Også den internasjonale fordømmelsen av syriske myndigheter vokser.

(©NTB)

Les flere nyheter

Populært