Meny

Valgkampens første duell

Audun Lysbakken ønsker en debatt uten preg av gruppetenkning, mens Siv Jensen har lovet å være påpasselig med språkbruken i årets valgkamp. Foto: Berit Roald / Scanpix og Kent Skibstad / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at den første duellen med temperament i denne valgkampen vil komme når Audun Lysbakken (SV) søndag formiddag møter Frp-leder Siv Jensen i NRKs Søndagsavisen.

De to skal debattere valgkampens hovedsaker og retorikken om det flerkulturelle Norge.

Mange spekulerer i disse dager på hvor Fremskrittspartiet vil legge seg i debatten om integrering og innvandring.

Les også: Siv Jensen glad for å få valgkampen i gang

Les også: Carl I Hagen legger bånd på seg selv

- En utfordring

Barne,- likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken sier til NTB at det blir en utfordring å ta en debatt der vi både klarer å få fram ulike meninger og klarer å gjøre det i en mer respektfull og saklig tone enn det som har vært gjort tidligere.

– Det er viktig at vi ikke legger lokk på integreringsdebatten. Vi må fortsette å diskutere hvordan det nye vi skal være. Det skal være rom for uenighet, og vidt forskjellige standpunkter skal få brynes mot hverandre. Det gjelder både for dem som er kritiske til regjeringens integreringspolitikk, men også for dem som er kritiske til det Frp står for, uten at det skal ropes om overtramp, sier Lysbakken.

Les også: Fyrte av valgkampen i Lillehammer

- Mer konkret

Han sier han vil ta til orde for å være mer konkret i debatten.

– Hvis vi kan diskutere de enkelte problemstillingene mer konkret, tror jeg at vi kan få til et annet debattklima. Klarer vi å unngå gruppetenkning og å være konkrete i debatten, kan vi diskutere innvandring og integrering like ærlig som før, men uten at muslimer i Norge går rundt og føler frykt, sier Lysbakken.

Les også: Høyre i Oslo satser på Fabian-effekten

Les flere nyheter

Populært