Meny

Bekmørkt for Solbakken etter nytt stortap

Et nytt stortap var det Ståle Solbakken minst trengte lørdag. Köln-manageren er under stort press etter bare to serierunder i Bundesliga. Her fra sesongstarten mot Wolfsburg sist søndag. Foto: Wolfgang Rattay, Reuters/SCANPIx

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presset øker på Ståle Solbakken. Etter to stortap i sesongstarten, runger kravet om Köln-managerens exit.

1-5-tap for Schalke lørdag var det nordmannen trengte minst etter snaut 50 dager fysisk i jobben.

– En katastrofe for oss. Vi var det beste laget lenge og spilte fornuftig mot et sterkt lag. De hadde bare en halvsjanse før de fikk straffen som førte til 1-1, sa Solbakken til VG Nett.

Dermed vil tysk presse fortsette å fråtse i Solbakken-nedturen. Etter 0-3-slakt mot middelmodige Wolfsburg i sesongstarten sist søndag, ble nordmannen og hans lag latterliggjort i avisene dagen derpå.

Med 1-5-tapet for Schalke, som også var under press etter tap i første bundesligakamp, starter nedtellingen til nordmannens avskjed med klubben for alvor i tyske medier.

Ordet «krise» er allerede på fansens lepper. Det er ikke første gang i klubbens historie. Köln har tradisjon for å tære voldsomt på trenerne. De siste ti årene har klubben brukt opp tolv forskjellige trenere.

Nå er det Ståle Solbakkens tur.

Les også: Brutal Bundesliga-start for Solbakken

Skyfritt

Første omgang var skyfri for Solbakken og co. Gjestene tok ledelsen med scoring av Lukas Podolski etter tolv minutter. Ledelsen holdt Köln nesten omgangen ut. Tre minutter før halvtid utlignet spissen Klaas-Jan Huntelaar på straffespark.

I annen omgang raknet Solbakkens mannskap fullstendig. To minutter var gått da Huntelaar sendte Schalke i føringen. Minuttet etter var Lewis Holtby frampå og satte inn 3-1.

Raul økte til 4-1 etter 59 minutter, mens Huntelaar banket inn sin tredje scoring for dagen og ydmyket Solbakken og co. på det groveste med 5-1 da seks minutter gjensto av kampen.

– Neste kamp blir en finale for hele klubben. Sånn er det i denne bransjen, slo Solbakken fast.

Motbakke

Allerede før kampen lørdag møtte Köln motbakke. På vei til Veltins-Arena ble lagets buss stående i trafikkork. Omsider kom politiet til assistanse og fikk eskortert bussen til stadion, men ikke tidsnok til kampen, som måtte utsettes med ti minutter.

Solbakken og assistent Bård Wiggen har sittet ved roret i den tyske toppklubben i 48 dager. Det er 91 dager siden det ble offentliggjort at den tidligere FC København-treneren skulle ta over trenerjobben i klubben – og dermed brøt kontrakten med Norges Fotballforbund om å ta over som landslagssjef.

– Kan det være over for deg med tap også i neste kamp?

– Det er det ikke jeg som skal svare på. Det er nok av andre som kommer til å spekulere i det.

Köln ligger desidert sist i Bundesliga med 1-8 i målforskjell.

(©NTB)

Les flere nyheter

Populært