Meny

Svensk suser snøt Liverpool for seier

Svenske Sebastian Larsson skjøt en pasning fra Ahmed Elmohamady i mål med et sykkelspark, og gjorde at det ble uavgjort mellom Sunderland og Liverpool. Foto: EPA/ROBIN PARKER

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Optimismen er stor i Liverpool denne sesongen, men Kenny Dalglish' mannskap gikk fra en god første- til en begredelig annen omgang i lørdagens 1-1-kamp mot Sunderland.

Allerede etter sju minutter fikk Luis Suárez, som ble Copa America-mester med Uruguay i sommer, muligheten til å gi de helrøde en fin start på sesongen. Han stormet alene mot mål etter en feilpasning fra Kieran Richardson. Da Suarez skulle runde keeper, ble han revet ned av Richardson, men det påfølgende straffesparket sendte Liverpools nummer sju ballen svakt, himmelhøyt over.

– Vi ønsker ikke at noen skal bli utvist, men vi må vite hva som er reglene og hvordan dommerne skal bruke dem, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish om straffesituasjonen der noen ville ha Richardson utvist.

Drømmedebut

Fem minutter etter straffebommen senere fikk Luis Suárez sin revansj. Han skallet inn et nydelig slått frispark fra nyinnkjøpte Charlie Adam. Igjen var Richardson involvert. Han falt av og opphevet unødvendig offsidefellen. Liverpool var klart best før pause. En annen nykommer, Stewart Downing, var nær å doble Anfield-lagets ledelse med en suser fra 17-18 meter. Avslutningen med høyrefoten suste i tverrligger.

Sunderland hevet seg betraktelig de siste 45 minuttene og sikret ett fortjent poeng da svenske Sebastian Larsson, også han i draktnummer sju, fluktet inn en pasning fra Ahmed Elmohamady med et sykkelspark. Svensken, som er Liverpool-supporter, fikk en drømmedebut for Sunderland etter overgangen fra Birmingham. Liverpools høyreback John Flanagan hadde ingen stor kamp og glapp i markeringen da svensken satte inn 1-1.

Spørsmål

Bortelaget fortsatte å skape sjanser, mens Liverpool virket slitne. Uavgjort var et greit resultat etter en ligaåpning der Liverpool-fansen nok vil stille noen spørsmål. Backen Flanagan fikk sjansen på bekostning av Martin Kelly. Det var kanskje ingen god avgjørelse fra Dalglish. Nyinnkjøpet Jordan Henderson fungerte svært dårlig mot gamle lagkamerater, mens spissen Andy Carroll virket tung og rusten på topp.

På den positive siden får være at dødballeksperten Charlie Adam virker pigg etter å ha fått igjennom sin overgang fra Blackpool, mens Stewart Downing gir Liverpool fart på venstresiden. Suarez og midtbanespilleren Lucas har begge spilt Copa America i sommer. De var frisk før pause, men gikk tomme. Hos Sunderland var Larsson svært god. I tillegg har Steve Bruce en viktig mann i Lee Cattermole. Den taklingsglade hardhausen bryter ned motspillere og rytme.

– Når jeg ser kampen i helhet, selv om keeper Pepe Reina bare måtte stoppe noen headinger fra dem, så var nok uavgjort ganske riktig som resultat ut ifra innsatsen fra Sunderland-spillerne. De gjorde det vanskelig for oss, og fortjente poenget de fikk, mente Dalglish.

(©NTB)

Populært