Meny

Høyre i Oslo satser på Fabian-effekten

Oslos ordfører Fabian Stang (H) fikk stor applaus da han holdt tale under valgkampåpningen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Fabivann og Fabian-buttons åpnet Oslo Høyre valgkampen i Oslo lørdag.

– Det blir en rar valgkamp, men det hadde vært respektløst mot dem som er rammet, om vi ikke synliggjør forskjellene i politikken, sa ordfører Fabian Stang, som fikk stor applaus da han kom ut på scenen.

Les også: Valgkampen er i gang

En meningsmåling i VG lørdag viser at 55 prosent av de spurte fortsatt vil ha Fabian Stang som ordfører i Oslo. 42 prosent av Arbeiderpartiets velgere mener Stang er den beste kandidaten.

– Fabian er et unikum, skrøt partileder Erna Solberg.

 Sjekk hvilket parti du kanskje bør stemme på 

Ikke silkehansker

På de nasjonale meningsmålingene har Høyre gått kraftig tilbake etter 22. juli, mens Arbeiderpartiet har klatret. Høyre-lederen har denne oppskriften for å snu dette:

– Vi skal fortsette å snakke om Høyres politikk. Vi har mange kjempegode kandidater rundt om i landet, sier Solberg.

Oslo Høyre holdt sin valgkampåpning i Spikersuppa etter at alle partiene hadde hatt en felles valgkampåpning foran Stortinget. Der sa Arbeiderpartiets byrådsleder kandidat Libe Rieber-Mohn at de andre partiene ikke må behandle Arbeiderpartiet med silkehansker fordi Ap og AUF er hardt rammet av terroren.

Les også: Carl I. Hagen legger bånd på seg selv

– Jeg er enig i at det skal være lov å kritisere både Arbeiderpartiet og regjeringen i denne valgkampen. Samtidig har Høyre lagt opp til en valgkamp der vi vil snakke om hva vi vil. Det har vi hatt mest hell med og det tror jeg at velgerne ønsker uavhengig av 22. juli, sier Solberg til NTB.

Les også: Opplendingene tar en dag i mårå

Med «Fabivann», vann med bilde av Oslos ordfører Fabian Stang og buttons med samme mann på, skal Høyre i Oslo prøve å vinne valget. Foto: Sara Johannessen / ScanpixMed «Fabivann», vann med bilde av Oslos ordfører Fabian Stang og buttons med samme mann på, skal Høyre i Oslo prøve å vinne valget. Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Styrke demokratiet

Høyre-lederen har tro på at vi kommer til å oppleve økt valgdeltakelse.

– Det er mye som tyder på det, spesielt blant ungdommen, og det vil være flott. Jo flere som stemmer og setter seg inn i sakene jo mer styrkes demokratiet, sier Solberg.

Dette var også et av temaene i talen hun holdt til sine egne under valgkampåpningen i Spikersuppa, der flere hundre mennesker hadde møtt fram i godværet.

I talen gikk hun gjennom Høyres fanesaker, der «muligheter for alle» er slagordet. Hun sa at hverdagsrasisme skal bekjempes høyt og tydelig.

– Den har ikke plass i et samfunn der vi skal skape muligheter for alle. Et trygt lokalsamfunn er et samfunn der alle har omsorg for hverandre, sa Erna Solberg.

Les også:  Siv Jensen er glad for å være i gang

Populært