Meny

Breivik skannet med røntgen

Terrorsiktede Anders Behring Breivik ble skannet på jakt etter en bombedetonator. Her blir han fraktet til fengslingsmøte mandag 25. juli. Foto: Holm Morten / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik (32) ble skannet med røntgen natten før han ble varetektsfengslet, fordi politiet fryktet han hadde skjult en detonator til en mulig bombe i Oslo tingrett i kroppen.

Det er VG som skriver at 32-åringen natt til mandag 25. juli ble kjørt til Oslo universitetssykehus (OUS) for å gjennomføre en kroppsskanning.

Årsaken var at politiet fryktet at Breivik i forkant av terrorangrepene hadde svelget en sender eller en utløser til en ekstra bombe som fortsatt lå i kroppen før fengslingsmøtet. Det var på dette tidspunktet i etterforskningen nærliggende å tro at Oslo tingrett var målet og at bomben skulle detoneres under fengslingsmøtet

Breiviks forsvarer Geir Lippestad bekrefter at det ble gjort en gjennomlysning av Breivik fordi man mistenkte at han kunne ha noe skjult i kroppen.

Les alt om terrortragedien her

– Dette ble gjort på bakgrunn av hans forklaring, sier Lippestad til avisen. Forsvareren sier at han ikke har hørt at det ble funnet noe.

Samme natt som Breivik ble skannet ble blant annet Oslo tingrett, Borgarting lagmannsrett, Ibsen parkeringshus, omgivelsene rundt og leiligheten til 32-åringens leilighet på Skøyen saumfart med bombehunder.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ønsker ikke å kommentere saken overfor VG på det nåværende tidspunkt.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært