Meny

Vålerenga fast på nedre halvdel

Steffen Hagen utlignet til 1-1 for Odd Grenland mot Vålerenga fredag, som også ble sluttresultatet. (Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Grenland og Vålerenga måtte begge vinne for å komme seg oppover tabellen. Men det endte 1-1 og poengene ble delt i fredagens eliteseriekamp i Skien.

Verken Odd eller Vålerenga har innfridd forventningene denne sesongen. Derfor var det viktig for begge lag å sikre tre poeng for å komme seg unna den verste nedrykkssumpen. Fredagens poengdeling gjør at begge fortsatt blir liggende på nedre halvdel av tabellen.

– Jeg er veldig fornøyd med annenomgangen. Jeg føler vi har knekt koden i forhold til at vi slipper til lite bakover. I annenomgang kjører vi over Vålerenga ordentlig, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Max etter kampen.

Muri scoret

Odd åpnet kampen med å ligge lavt og avventende. Det straffet seg etter 18 minutter da André Muri kriget inn 1-0 til gjestene fra Oslo på første stolpe etter et hjørnespark. Hjemmelaget slet offensivt før pause, og mesteparten av Odds småfarligheter kom fra skuddvillige Håvard Storbæk og Simen Brenne fra midtbanen. Det ga ikke uttelling for Dag Eilev Fagermos elever.

Vålerenga hadde mye ball og førte kampen i første omgang, men de maktet ikke å skape de altfor mange sjansene.

Odd løftet seg

Etter pause skulle kampbilde endre seg drastisk til fordel for vertene i Skien. VIF ble liggende dypere i banen, mens Odd våget mer framover.

I det 56. minutt kom utligningen. Etter to hjørnespark på rappen kunne Steffen Hagen skli inn 1-1 på bakre stolpe. Målet var kjærkomment for ett Odd-lag som har slitt med å komme tilbake når de først har kommet under denne sesongen.

Annenomgangen ble mer uryddig etter utligningen, der begge lag prøvde seg uten å lykkes. Odd hadde en enorm mulighet til å ta ledelsen i det 70. minutt etter ett godt skudd av unggutten Torgeir Børven, men VIF-keeper Lars Hirschfeld avverget i full strekk. Sju minutter senere var Børven nær igjen, men en ny praktredning nektet hjemmelaget scoring.

Det kom ingen ordentlig sluttspurt fra noen av lagene, og dermed ebbet oppgjøret ut i uavgjort. Odd blir liggende på en 13.-plass og 20 poeng, mens Vålerenga har tre poeng mer på en 9.-plass.

Skuffet Gunnarsson

Nyinnkjøpte Veigar Páll Gunnarson fikk bare 60 minutter på banen. Han bekreftet etterpå at han ble tatt ut fordi han ikke fikk til stort mot et godt Odd-forsvar.

– Kampen var litt skuffende. Dette er annen kamp på rad som vi leder for så å miste poeng. Vi har noe å jobbe med til neste kamp. Jeg fikk lite plass på banen, og fikk ikke de ballene jeg ønsket. Vi har spilt mot lag som legger seg lavt, sier den tidligere Stabæk-spilleren.

Les flere nyheter

Populært