Meny

Minst 13 drept i fredagsprotester i Syria

Innbyggere protesterer mot regimet i byen Hama, Syria. Foto: Reuters/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske styrker skjøt med skarpt mot demonstranter etter fredagsbønnen i moskeer en rekke steder i Syria. Minst 13 mennesker ble drept.

Soldatene åpnet blant annet ild mot mennesker som kom ut av en moské i den beleirede byen Deir al-Zor, og en mann ble drept. Også i byen Hama og andre byer ble demonstranter drept.

– Militær etterretning rettet sine AK-47 mot moskeen og traff et viktig luftkjøleanlegg som begynte å brenne. I hele nabolaget kan man høre lyden av skudd, sa et av øyenvitnene i Deir al-Zor til nyhetsbyrået Reuters.

Mannen, som ikke er navngitt, er ingeniør og bor i nærheten av moskeen. Han sa i en telefonsamtale at mennesker løp mot sidegater for å søke ly for skytingen i Deir al-Zor, som ligger i et oljerikt område ved grensen til Irak.

I byen Hama, som har vært et sentrum for demonstrasjonene mot regimet, ble en person drept og tre såret da sikkerhetsstyrker åpnet ild mot tusener av mennesker som strømmet ut av moskeene.

Videre ble en mann drept av en skarpskytter ved en moské i Homs, og fem mennesker ble drept da soldater åpnet ild mot demonstranter i to nabolag i Damaskus, ifølge en aktivist.

Tre personer ble drept og én såret i Aleppo, Syrias nest største by, da soldatene skjøt for å spre demonstrantene.

Statlig fjernsyn opplyste på sin side at to sikkerhetsagenter ble drept av væpnede menn i Douma.

Syriske myndigheter tillater ikke utenlandsk presse å dekke urolighetene i landet, og opplysningene lar seg derfor ikke bekrefte av uavhengige kilder.

Les flere nyheter

Populært