Meny

Britisk politi forbereder seg på helgen

Britisk politi forbereder en arrestasjon i Pimlico i London. Politiet skal være synlige i en rekke britiske byer i helgen. Foto: REUTERS / Anthony Devlin / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet stiller mannsterke i gatene i britiske byer i helgen for å prøve å avverge nye opptøyer.

Til vanlig er 2.500 politifolk på vakt i London, men nå er tallet økt til 16.000 i den britiske hovedstaden. Det er den største mobiliseringen i fredstid, sier Steve Kavanagh i London-politiet.

Politiet trapper opp i en rekke byer etter at det den siste uken har vært opptøyer, plyndring og uro i flere byer rundt om i landet.

Storskjerm

Samtidig har politiet begynt å spille av overvåkingsopptak på storskjermer av ettersøkte personer i håp om å få identifisert noen av uromakerne.

– Bilder av de ettersøkte har allerede vært fremme i mediene, men vi er fast bestemt på å bruke alle tilgjengelige midler for å stille mistenkte lovbrytere til ansvar, sier Mark Rushton i Birmingham-politiet.

Der kjører en varebil rundt med en storskjerm der 50 bilder hentet fra overvåkingsopptak vises fram.

Fredag ble det klart at opptøyene i Storbritannia har krevd sitt femte dødsoffer. En mann som ble angrepet under opptøyene tidligere denne uken, har dødd av skadene.

Angrepet

Richard Mannington Bowes ble funnet bevisstløs mandag kveld i Ealing, en forstad til London hvor bygninger ble plyndret og biler påtent. Ifølge BBC ble 68-åringen angrepet mens han forsøkte å slukke en brann.

– Dette var en brutal hendelse som førte til et meningsløst drap på en uskyldig mann, sa John McFarlane fra London-politiet.

Tidligere har det vært kjent at en mann ble skutt og drept i forbindelse med opptøyene i bydelen Croydon i London mandag. I tillegg ble tre unge menn kjørt ned og drept mens de forsøkte å beskytte en butikk mot plyndrere i Birmingham tirsdag. (©NTB)

Populært