Meny

To ungdommer funnet døde i Andebu

Politiet bærer en av de døde ungdommene ut av skogen i Trollsåsen, nord for Goksjø i Vestfold. En ung mann og en kvinne ble funnet døde av en turgåer fredag formiddag. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsårsaken er fortsatt uklar etter at to ungdommer ble funnet døde i skogen nord for Kodal i Andebu i Vestfold fredag.

– Det dreier seg trolig enten om to selvdrap eller om et selvdrap og et drap, sier politiinspektør Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at de to var et kjærestepar. Begge var fra Vestfold.

På bakgrunn av en bekymringsmelding fra moren til den unge mannen, som ikke hadde hørt fra de to på flere dager, startet politiet torsdag etterforskning for å finne ut hvor de kunne være.

Funnet fredag

– Torsdag kveld ble bilen deres funnet i enden av en skogsvei i Kodal i indre Vestfold av en turgåer. Fredag morgen fant en politihund to døde mennesker i et ulendt skogsterreng nord for den nevnte bilveien, opplyser politiet i Vestfold.

De døde er ikke formelt identifisert. Mye tyder på at de har vært døde i flere dager. Vitner har sett den forlatte bilen på stedet siden lørdag.

– Holdt seg unna et visst miljø

Politiet har startet full drapsetterforskning og er interessert i å komme i kontakt med vitner.

– Alle som kan ha sett noe, er vi interessert i å komme i kontakt med, sier Bredesen.

Han vil ikke si noe om hvorvidt de to er påført skader, eller hva som kan ha vært dødsårsaken. Så langt er det ingenting som tyder på at andre har vært involvert, ifølge Bredesen.

Tidligere i dag opplyste politiet til Tønsbergs Blad at ungdommene skal ha uttrykt ønske om å holde seg unna et visst miljø.

Vitner

Politiet har startet drapsetterforskning og er interessert i å komme i kontakt med vitner.

– Alle som kan ha sett noe, er vi interessert i å komme i kontakt med, sier Bredesen.

Han vil ikke si noe om hvorvidt de to er påført skader, eller hva som kan ha vært dødsårsaken. Så langt er det ingenting som tyder på at andre har vært involvert, ifølge Bredesen. Det er ikke funnet våpen på stedet. Ifølge politiet i Vestfold er det ikke aktuelt å koble Kripos inn i saken.

Les flere nyheter

Populært