Meny

Her er Charlas nye ansikt

Charla Nash før og etter den omfattende operasjonen. Foto: AP/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjimpansen rev av leppene, nesen og øynene til Charla Nash (57). Nå har hun fått nytt ansikt.

Det var i 2009 at den 90 kilo tunge sjimpansen angrep Charla Nash. I angrepet mistet hun store deler av ansiktet, samt begge hendene, men reddet livet. I mai i år utførte kirurger i Bosten en komplett ansiktstransplantasjon på Nash.

Operasjonen ble utført av over 30 kirurger ved Brigham and Women`s Hospital og tok 20 timer. I dag ble det publisert bilder av hennes nye ansikt.

- Jeg begynner å føle haken og kjeven min. Og jeg kan bevege munnen og smile. Jeg er fortsatt svak, men jeg blir sterkere, sa Nash, ifølge the Daily Mail.

Den amerikanske kvinnen har fått ny nese, nye lepper og ny hud. Hennes første måltid etter operasjonen var egg og smørost, ifølge avisen.

Nytt håp

- Vi har fått nytt håp. Det er så fint å se henne smile og spise igjen, sa Nashs datter, Brianna (17), da hun ble intervjuet på the Today Show på NBC.

I en pressemelding sier Nash at hun gleder seg over å gjøre ting hun tidligere tok for gitt.

- Jeg vil ha muligheten til å lukte og til å spise normalt. Jeg er ikke lengre vansiret. Jeg har fått lepper, og kan snakke tydelig igjen. Jeg kan kysse og gi personer jeg er glad i en klem.

Slik så Charla Nash ut før hun ble lemlestet av sjimpansen i 2009. Foto: Ap/ScanpixSlik så Charla Nash ut før hun ble lemlestet av sjimpansen i 2009. Foto: Ap/Scanpix

Kjendissjimpanse

Sjimpansen som angrep Nash tilhørte hennes venninne Sandra Herolds, og var kjent som nabolagets kjæledegge. Nash holdt på å hjelpe venninnen med å få sjimpansen inn i buret da den gikk amok.

Sjimpansen Travis, som blant annet har vært med i en TV-reklame for Coca Cola, ble senere skutt av politiet.

Les flere nyheter

Populært