Meny

– Storbritannia ser på begrensning av sosiale medier

I sin tale til Parlamentet torsdag uttrykte statsminister David Cameron seg kritisk til at sosiale medier har blitt brukt til å organisere kriminalitet. Cameron nevnte at politiet burde se nærmere på muligheter for å forhindre at nettsamfunnene blir brukt til dette. (Foto: Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter vurderer hvordan de skal kunne avbryte bruken av sosiale medier og nettsamfunn i perioder med sivil uro, ifølge en regjeringskilde.

Tjenestemannen sier myndighetene forsøker å finne ut hvordan de kan bryte opp sosiale nettsamfunn og meldingstjenester som Blackberry Messenger (BBM) og Twitter i perioder med sivil uro.

Sosiale medier brukt til koordinering

– Vi er i samtaler med etterretningstjenester og industrien. Vi foreslår ingenting ennå, sier kilden, som vil være anonym.

Les også: Kostebrigaden rykker inn i engelske byer

Politiet tror de som står bak mange av opptøyene i engelske byer de siste dagene, brukte sosiale medier som Facebook, Twitter og BBM, sistnevnte en kryptert meldingstjeneste på BlackBerry-mobiler, for å koordinere plyndringen.

– Den frie kommunikasjonsflyten kan benyttes til både gode og dårlige formål, sa statsminister David Cameron under et krisemøte i det britiske parlamentet torsdag.

Les også: Cameron holder krisemøte om britiske opptøyer

I sin tale til Parlamentet uttrykte han seg kritisk til at sosiale medier har blitt brukt til å organisere kriminalitet. Cameron nevnte at politiet burde se nærmere på muligheter for å forhindre at nettsamfunnene blir brukt til dette.

Populært