Meny

Valgkampen:

Demper røde angrep på Frp

Olav Magnus Linge: - Ikke behov for kraftig konfrontasjon mot Frp nå. Foto: SU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen oppfordres medlemmene i Sosialistisk Ungdom til å dempe ordbruken mot Frp i valgkampen. Det vil ikke Rød Ungdom kopiere.
Valgkampen

12. september, i mange kommuner også søndag 11. september, avholdes kommune- og fylkestingsvalg.

Som følge av massakrene og sorgperioden Norge er inne i, ble partiene enige om å stille valgkampen i bero.

Startskuddet for den lokale valgkampen er lørdag 13. september. De sentrale utspillene kommer senere.

Lørdag starter valgkampen som ble stilt i bero etter de tragiske hendelsene den 22. juli i år, og i morgen samler SVs ungdomsorganisasjon SU seg til en amputert sommerkonferanse.

SUs tradisjonelle sommerleir ble avlyst, men denne helga vil Sosialistisk Ungdom forberede seg på sin valgkamp dette spesielle året.

Da blir ett av dilemmaene hvor hardt ungdomspartiet skal markere seg mot sine motkrefter.

Vil snakke om seg selv

- Hva vil ditt budskap være om valgkampen, avdempet eller krass, SU-leder Olav Magnus Linge?

- To ting er overordna: Først snakke om det som har skjedd og hvordan vi skal stå sammen, være medmennesker også i valgkampen. Noen har behov for mer tid, andre er mer i gang, svarer han og fortsetter:

- Det andre er at vi skal føre valgkamp, selvsagt, fra lørdag kl. 12.

- Vi skal snakke om våre visjoner, vår politikk, vektlegge hva vi vil gjøre, ikke gå inn i en voldsomt konfrontativ rolle.

Visjoner i kommunene

- Jeg tror folk vil høre hvordan partier vil forandre Norge, visjoner, sier SU-lederen.

- Jeg tror det er veldig mange flere i Norge nå som etterspør lenger tanker og større perspektiver på hvilken retning Norge skal gå, sier Linge.

- Er ikke det mer rikspolitikk enn kommunevalg?

- Hvilke visjoner vi har, er tydeligst i det helt, helt nære - det kommunepolitiske. Ett element er inkludering, det mangfoldige Norge. Det er en debatt vi skal ta i valgkampen.

- Hvordan stå opp mot rasisme, hat, fremmedfiendtlighet – det handler i høyeste grad om kommunene, slår Olav Magnus Linge fast.

Polemikk mot Frp?

- Vil det da være riktig å dempe polemikken mot for eksempel Fremskrittspartiet?

- Jeg har ikke behov for polemikk mot Frp nå. Akkurat nå må vi fokusere på vår egen politikk, ikke polemisere mot andre.

- Krever ikke en ideologisk kamp polemikk?

- Klart det blir debatt i valgkampen. Men vi er alle tjent med å trekke pusten og ikke gå i strupen på første og beste konkurrent, svarer SU-lederen.

Les også: Frp endrer ikke innvandringspolitikken

RU åpner for krass debatt

Lederen i partiet Rødt sin ungdomsorganisasjon Rød Ungdom, Iver Aastebøl, åpner for hardere politiske feider foran valget 12. september.

- Hva er ditt budskap om valgkampen i denne spesielle tida, avdempet eller krass profil for eksempel mot innvandringsfiendtlige partier?

- Jeg tror det viktigste er nettopp å diskutere politikk. Metadebatter, det å diskutere debatten om innvandringspolitikk, er ikke interessant for andre enn journalister og politikere, svarer han.

- Det er uenigheter om innvandring og integrering. Og debatten der kan godt være krass, mener Aastebøl.

Iver Aastebøl, leder i Rød Ungdom. Foto: Kollektivkampanjen/Wikimedia CommonsIver Aastebøl, leder i Rød Ungdom. Foto: Kollektivkampanjen/Wikimedia Commons

- Skarpt skyts fra Frp

- Problemet har vært at de skarpeste utspillene har dreid seg om å stemple andre kulturer og folkegrupper som et problem i seg selv. Jeg er klar til å utfordre for eksempel Frp! Det skal vi fortsette å gjøre, sier Iver Aastebøl.

Les i Aftenposten: Christian Tybring-Gjedde (Frp) angrer på formuleringer.

Les alt om kommunevalgkampen i ABC Nyheter

Les andre nyheter

Populært