Meny

British Airways sender fly til Afrikas Horn i morgen

Et Boeing 747-fly fra British Airways på Heathrow i London. Et slikt fly tar av fra Stansted mot Etiopia i morgen. Foto: Scanpix / AP Photo / Mark Lennihan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly fra et av verdens største flyselskap letter fra London fredag.

UNICEFs oppfordring til sivilie flyselskap om å bistå med å frakte nødhelp til sultrammede områder på Afrikas Horn, har blitt hørt av flere.

British Airways er ett av selskapene som stepper inn. Fredag sender selskapet et Boeing 747-fly fra Stansted i London til Etiopia. Ombord er mat, medisiner og 5000 meter med rør som skal gi vann til katastoferammede.

- British Airways har engasjert seg i dette fordi millioner av liv står i fare som følge av den verste tørken på over 50 år. Og fordi UNICEF har oppfordret British Airways om å tilgjengeliggjøre lasteplass for nødhjelp, sier Ben Holan, British Airways' pressetalsmann i Norge, til ABC Nyheter.

Til sammen er flyet lastet med 110 tonn forsyninger. Selskapet har også gitt eksperter muligheter til å fly inn i de verst rammede områdene uten betaling.

Ingen fra Norge

Så langt har ingen norske flyselskaper svart på UNICEFs oppfordring. Norwegian har gått i dialog med organisasjonen for å diskutere muligheten for å chartre et fly.

- Det kan være en mulighet for at dette kan skje, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen.

SAS uttalte tidligere til ABC Nyheter at de undersøker mulighetene for å bidra i en slik situasjon.

Kommunikasjonssjef Kenneth Vikse opplyste også at slik han forstod det, var oppfordringen rettet mot selskaper med cargofly.

- SAS har ingen slike fly, fortalte han.


Les flere nyheter her

Populært