Meny

Cameron holder krisemøte om britiske opptøyer

Storbritannias statsminister David Cameron møtte tjenestemenn fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten onsdag, etter flere dager med store opptøyer i engelske byer. Torsdag har Cameron kalt inn til krisemøte. Foto: REUTERS / Paul Ellis / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister David Cameron er ventet å komme med flere tiltak mot uroen i landets byer når Parlamentet kalles inn til krisemøte torsdag.

Store politistyrker og tungt regn i enkelte områder ser ut til å ha forhindret en femte natt med uro i Storbritannia, melder BBC.

Torsdag samles det britiske parlamentet til et ekstraordinært møte om opptøyene som har herjet i flere engelske byer de siste dagene. Parlamentsmedlemmene er blitt kalt hjem fra sommerferie for å håndtere situasjonen. Selv dro Cameron hjem fra sin ferie i italienske Toscana for å ta hånd om situasjonen.

Under møtet er det forventet at Cameron skal gi detaljer om økonomisk hjelp til dem som har mistet hus og bedrifter i opptøyene.

Flere engelske byer har de siste dagene vært preget av plyndring og opptøyer. Cameron sa onsdag at deler av Storbritannia er «sykt».

– Vi trengte et motangrep, og et motangrep er på vei, sa statsministeren da.

(©NTB)

Les flere nyheter

Populært