«Vikingskip» forliste på vei til Shetland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju personer måtte plukkes opp av redningsmannskaper på Shetland etter å ha forlist med en vikingseilbåt som dro ut fra Sandnes mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Råseilbåten Dragens Vinge er bare 41 fot lang, men har firkantet seil og er bygget i en konstruksjon som stammer fra 1200-tallet. Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) ble varslet av båtens nødpeilesender ved 17-tiden.

– De hadde fått problemer på ferden til Shetland og gått i redningsflåten. De var noe nedkjølte, men i god behold da redningstjenesten på Shetland plukket dem opp rundt klokken 18.40, sier redningsleder Ola Vaage i HRS.

BBC har snakket med eieren av båten, Egil Rossavik.

- Det var godt humør om bord. Vi snakket sammen og tok vare på hverandre, sier han.

De sju personene får legesjekk ved sykehus på Shetland. Alle personene hadde på seg overlevingsdrakt og ingen av dem skal være skadet, ifølge BBC. Verken HRS eller politiet vet noe om hvor båten befinner seg eller om den fortsatt flyter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dragens Vinge hører hjemme på Hommersåk i Sandnes og er bygget av Einar Borgfjord ut fra rundt 30 fullvoksne grantrær. Den veier 1,8 tonn og kan seile i 10–12 knop og har en rohastighet på 3 knop.

Båten tar også på seg opplevelsesturer for bedrifter og grupper, men ifølge hjemmesiden var formålet med Shetland-turen å skaffe mannskapet erfaring og skaffe en ny type silkeseil.

Les flere nyheter her