Haugesund ydmyket Start

Stor jubel etter Haugesunds fjerde mål i første omgang under eliteseriekampen mellom Start og Haugesund i Kristiansand mandag kveld. Foto: Scanpix

Haugesund ledet med fire mål til pause og vant enkelt 4-1 borte mot Start i mandagens eliteseriekamp. FKH-spiss Alexander Søderlund ble kampens store spiller med tre mål.

Søderlund var nådeløs med tre scoringer i løpet av det siste kvarteret i første omgang i Kristiansand. Spissmakker Nikola Djurdjic scoret i mellomtiden også for bortelaget som rundspilte et Start-lag blottet for selvtillit.

23-årige Søderlund ordnet først 1-0 til gjestene med en godt plassert nikk i det 31. spilleminuttet. Like etter doblet Djurdjic Haugesunds ledelse etter svakt forsvarsspill av Start.

Fire minutter før pausen var Søderlund på farten igjen og ordnet Haugesund tredje mål på ti minutter med en godt plassert avslutning. Den høyreiste spissen var likevel ikke ferdig med sine første 45 minutter. Nok en gang viste Søderlund seg som ustoppelig da han banket inn et knallhardt skudd fra kanten av 16-meteren.

Tempoet dalte betraktelig etter sidebyttet og annen omgang ble som et langt gjesp sammenlignet med første halvdel. Starts unge spissinnbytter Dardan Dreshaj sørget for et lite plaster på såret for hjemmelaget to minutter før slutt. Unggutten plasserte inn trøstemålet etter innlegg fra venstre. Målet var nok likevel en mager trøst for trener Mons Ivar Mjeldes lag og tilhengere. (©NTB)