Jente fikk hånden revet av i stupeulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 15 år gammel jente fikk hånden revet av under hopp fra timeterstårnet ved Hvalstrand Bad i Asker lørdag. Jenta viklet seg inn i et tau på vei ned mot vannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere badegjester ble vitner til ulykken ved 20.30-tiden lørdag kveld Jenta ble kjørt til Rikshospitalet i Oslo. Sykehuset opplyste ved 13-tiden mandag at 15-åringen er operert og innlagt for behandling. Skadene betegnes som alvorlige.

– Det var en ung, polsk jente på ferie i Norge som hang fast hånden sin i et tau. Hun fikk revet av seg hånden ved håndleddet, forteller Laila Stenersen, leder av taktisk seksjon ved kriminalavdelingen i politiet i Asker og Bærum, til Budstikka.

Stupetårnet har tre avsatser. Tauet hang ned fra timeterstårnet og ble brukt av badegjester for å slenge seg uti fra femmeteren.

– Akkurat idet hun hoppet fra femmeteren, var det to gutter som hentet inn tauet fra stupetårnet. Hun viklet seg inn i tauet og hånden ble revet rett av, sier daglig leder Remy Lorentsen på Hvalstrand Bad til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har fått tilbakemelding fra politiet om at det lyktes legene å sy hånden på igjen. Både Lorentsen, politiet og Asker kommune, som har ansvaret for badestedet, mener det er et stort problem at folk henger opp et slikt tau. Politiet skal etterforske saken. – Jeg beordret det tauet ned i forrige uke, men det kommer opp igjen fortere enn vi er i stand til å ta det ned, sier Bjørn Erik Olsen, kommunens seksjonsleder for idrett og friluft.

Les flere nyheter her