32-åring døde etter å ha klagd på festbråk

Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn i begynnelsen av 20-årene er siktet for grov vold med døden til følge etter at en 32 år gammel mann fra Askim døde natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to skal uprovosert ha slått ned mannen da han klaget på festbråk i nabolaget i helgen.

32-åringen ble erklært død på Oslo universitetssykehus klokken 1.10 natt til mandag, og politiet utvidet siktelsen mandag morgen.

– De to er nå siktet for grov vold med døden til følge. De har trolig i fellesskap gått løs på 32-åringen, og volden skal ha vært uprovosert, opplyser politiadvokat Nora Ingebrigtsen i Follo politidistrikt til NTB.

Les også: Slått ned etter festbråk - livstruende skadd

Avhørt

32-åringen ble slått ned i Apalveien i Askim da han gikk bort til et nabohus og klaget over bråk fra en ungdomsfest som fant sted der.

- Det er helt forferdelig. Man blir engstelig når noe sånt skjer, sier Line Børud som bor i nabolaget hvor tragedien inntraff til VG Nett.

Politiadvokat Ingebrigtsen vil ikke kommentere hva de to siktede har forklart i avhør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil ikke kommentere hvordan de stiller seg til siktelsen, eller hva de har forklart om det som skjedde. Så langt i etterforskningen er det ikke noe som tyder på at flere vil bli siktet i saken, sier politiadvokaten.

Mannen, som var formann i velforeningen, ble slått ned utenfor huset, og politiet ble varslet klokka 00.15 natt til søndag. Han ble deretter fløyet til Ullevål sykehus i Oslo, der han ble behandlet for livstruende skader.

Ber om fire uker

De siktede skal fremstilles for varetektsfengsling i Heggen og Frøland tingrett i Mysen mandag.

– Vi kommer til å be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. I to av ukene ber vi om full isolasjon, sier Ingebrigtsen.

Hun vil ikke si noe om hva slags skader mannen ble påført, eller om de siktede er kjent for politiet fra før.

Flere vitner er så langt avhørt i saken, og arbeidet fortsetter mandag. (©NTB)

Les flere nyheter her