Prica headet RBK til seier

Rosenborgs Rade Prica ordnet 2-1 under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Molde FK søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / Scanpix.

Rade Prica ble den store helten da han stanget inn to mål da Rosenborg slo Molde 3-1 i eliteserien søndag.

Hjemmelaget åpnet svært godt mot serieleder og erkerival Molde og viste seg stadig farlig på topp.

Spesielt nyinnkjøpte Borek Dockal var ivrig etter å bevise sine kvaliteter foran Lerkendal-publikummet.

Den tsjekkiske U21-kapteinen brukte skuddbeinet sitt flere ganger i oppgjøret, og bare en god Espen Bugge Pettersen hindret 22-åringen å score i debuten.

Likevel var det Molde som gikk først opp i føringen etter 28 minutter da Magne Hoseth klinket ballen i stanga og i mål på en returball fra RBK-back Mikael Lustig. Gjestene scoret dermed på sin første sjanse i kampen.

Scoret med hånden

Fire minutter senere fikk Rosenborg en fortjent utligning etter banespillet å dømme, men måten målet kom på var langt ifra fair. Etter en corner plasserte Simen Wangberg ballen i nettet med hånden, og scoringen skulle selvsagt vært annullert.

– Jeg er veldig usikker på hva som skjedde der. Den stusser litt rundt og havner i mål, sa RBK-trener Jan Jönsson til TV 2.

– Det er rett og slett juks, mente Molde-manager Ole Gunnar Solskjær etter å ha sett reprisen av målet.

I annen omgang produserte vertene flere sjanser og Dockal var igjen svært delaktig. Åtte minutter etter pause prøvde tsjekkeren å skru ballen i det lengste hjørnet, men Bugge Pettersen i full strekk avverget forsøket.

I stedet var det Rade Prica som skulle bli Rosenborgs store helt søndag. Svensken bykset uredd fram og stupte inn 2-1 med hodet etter 66 minutter.

Sterk Prica

31-åringen ruvet igjen foran Molde-buret da han åtte minutter senere headet inn enda ett mål i nærmeste hjørne. Dockal slo et perfekt frispark i foranledningen og har allerede sikret seg sitt første målgivende innlegg i eliteserien.

– Rade er stor og sterk, og jeg er veldig fornøyd med ham i dag, sa Jönsson, som la til at han var fornøyd med de nye spillernes inntreden i Rosenborg-laget.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har truffet med spillerkjøpene. Man kan aldri være sikker når man setter inn to nye brikker, men de var veldig bra.

Hindret større luke

Seieren var viktig for et Rosenborg-lag som vil ligge et helt annet sted enn på en 7.-plass. Veien opp mot toppen er fortsatt lang, men ikke lenger like avskrekkende i kampen om medalje. For Moldes del betyr tapet at de nå «bare» leder med fem poeng foran Brann på annenplass.

– Jeg tror ikke det er mange av de Rosenborg-gutta som har hatt den inngangen til en kamp mot Molde at de må vinne, sa Solskjær.

– Det er ikke Rosenborg vi frykter. Tromsø, Brann og Godset henger godt med og er nærmest oss, la Moldes målscorer Hoseth til.