Fjordman står fram

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den anonyme norske bloggeren «Fjordman» står fredag fram med navn og bilde i VG. Han forteller at han har valgt å stå fram i samråd med sin advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjordman, som Anders Behring Breivik siterer en rekke ganger i sitt manifest, er 36 år gamle Peder Nøstvold Jensen fra Ålesund som bor og arbeider ved et dagsenter i Oslo, skriver VG.

– Jeg har varslet min familie om saken og vil nå gå under jorden på ubestemt tid av hensyn til min egen sikkerhet og vil ikke oppholde meg i leiligheten min, sier han og forteller at familien ikke har visst om bloggingen hans som den høyreradikale «Fjordman», og at arbeidskolleger får vite det gjennom VG.

– Det blir sikkert et sjokk for dem, og det beklager jeg.

Sønderknust far

Til smp.no forteller Nøstvold Jensens far at han fremdeles elsker sønnen sin. Dette har han også uttrykt på facebook:

For at det ikke skal være noen tvil: JA, det er min eldste sønn som har stått fram som den mye omtalte bloggeren FJORDMAN og jeg er sønderknust! Dette er så diamentralt motsatt fra det som resten av familien står for/forfekter. Men likevel : han er min sønn og jeg ELSKER han over alt i verden!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis folk ønsker å ta avstand med å blokkere meg, slutte hilse osv har jeg full forståelse /aksept for det. Utover det ønsker jeg ikke si noe. Tøft nok som det er! Ber om forståelse for det! :-((

Selv var faren med på å stifte ml-bevegelsen i Ålesund for over 40 år siden, noe han forteller om i lokalavisa Nytt i Uka.

Hatobjekt

36 år gamle Peder Nøstvold Jensen har blant annet en mastergrad fra Universitetet i Oslo (UiO) i kultur og teknologi. Han har også studert arabisk ved Universitetet i Bergen (UiB) og ved American University i Kairo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter er også kjent med at han i 2004 fikk stipend ved Nordic Institute of Asian Studies på bakgrunn av sitt arbeid om den iranske demokratibevegelsens bruk av internett.

– Jeg skjønner at folk trenger en syndebukk, og nå som Breivik er bak lås og slå, kan jeg bli en lettvint syndebukk, særlig fordi jeg er den eneste nordmannen han siterer. Jeg forstår at jeg blir et hatobjekt, sier han til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om han angrer på noe, svarer han:

– Jeg har prøvd å tenke på om det er noe jeg har formulert galt, men jeg har aldri opplevd at noen har angrepet noen på grunn av det jeg skriver. Og det er mange hundretusener over hele verden som har lest det jeg har skrevet, sier han.

Bloggstans

Nå er det slutt på bloggingen for en stund.

– Det kan hende jeg blogger igjen, men ikke i overskuelig fremtid, og ikke som «Fjordman».