Gatt forlenget Start-krisen

Moldejubel etter 1-2 målet til Joshua Gatt (fire fra venstre) under eliteseriekampen mellom Start og Molde torsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Start tok ledelsen hjemme mot serieleder Molde, men bortelagets effektivitet sørget for et nytt tap for sørlendingene.

Den fotrappe amerikaneren Joshua Gatt ble matchvinner for Molde midtveis i annenomgangen. Gatt stormet fram fra høyresiden mot et ryggende Start-forsvar og banket inn 2-1 for romsdalingene høyt i målet bak Kenneth Høie.

Tross seier og tre nye poeng var ikke Moldes Kristoffer Paulsen Vatshaug helt tilfreds med hva serielederen viste i Kristiansand.

– Vi var ikke på høyde med det vi har vist tidligere. Vi må jobbe videre, men det er likevel godt å vinne bortekamper når vi gjør det på denne måten. Selv om vi ikke er fornøyd med prestasjonen, så er vi fornøyd med resultatet, sa den tidligere Start-spilleren til TV 2.

God start for Tuelo

Start spilte på seg selvtillit etter en positiv første omgang. Det nykomponerte spissparet, Ole Martin Årst og innleide Olav Tuelo Johannesen, viste tegn på at de kan bli en farlig duo utover høsten. Årst misbrukte Starts største sjanse før hvilen etter innlegg fra makkeren.

Likevel var det hjemmelaget som skulle få det første målet, på noe utradisjonelt vis. Seks minutter etter sidebyttet stusset Espen Hoff et langt oppspill videre til Årst. Hoff skulle kanskje vært avblåst for armbruk mot Vatshaug, men dommer Svein Oddvar Moen lot spillet fortsette.

Ole Martin Årst var ikke vond å be og bommet ikke denne gangen. Mons Ivar Mjeldes spillere så en liten stund ut til å være på vei mot kjærkomne poeng.

Nådeløse gjester

Men gleden ble svært kortvarig. Bare et par minutter senere hadde Molde-innbytter Daniel Chima utlignet med en avslutning med utsiden av høyrefoten. Svakt og passivt forsvarsspil hos Start tillot gjestene å skape en sjanse ut av ingenting. Molde tok så ledelsen med Gatts mål snaue ti minutter senere og fikk gradvis bedre kontroll.

Med ti minutter igjen av oppgjøret var Start-toppscorer Årst uhyre nær utligning. Men etter en tett duell med Espen Bugge Pettersens spratt ballen hårfint utenfor stolpen. Olav Tuelo Johannsen fikk den siste sjansen til å redde poeng, men skjøt rett på Moldes landslagsmålvakt.

Med 1-2-tap for Ole Gunnar Solskjærs menn forblir Start på sisteplassen i eliteserien, mens Molde befester sin posisjon på toppen av tabellen. Romsdalingene har nå seks poengs luke ned til tabelltoer Tromsø.