Aalesund kontrollert videre i Sverige

Aalesund, som her jubler etter hjemmekampen forrige uke, hadde god kontroll på svenske Elfsborg i europaligakvalifiseringen torsdag. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX)

Aalesund fikk aldri problemer mot Elfsborg i europaligaens 3. kvalifiseringsrunde. 1-1 i Sverige ga avansement med 5-1 sammenlagt.

Fredrik Ulvestad sendte Aalesund i føringen på straffe tidlig i annen omgang. Derfra og ut kunne Kjetil Rekdals menn enkelt kontrollere til sammenlagtseier.

I en sjansefattig første omgang viste gjestene defensivt trygghet, og slapp sine svenske motstandere til få sjanser. Etter 29 minutter fikk Johan Larsson muligheten alene med Sten Grytebust, men AaFK-keeperen parerte mesterlig.

I annen omgang fikk Aalesund en meget god start etter at Fredrik Carlsen ble revet ned i Elfborgs 16-meter. Fredrik Ulvestad fikk sjansen fra straffemerket og satte ballen utakbart i mål til 1-0.

Dermed var det klart at Elfsborg måtte score hele seks mål for å ta seg videre til den siste omspillsrunden til europaligaen. Til det var Aalesund for etablerte, og laget slapp svenskene sjelden til sjanser også de siste 45 minuttene.

Riktig nok ble det endelig måljubel for Elfsborg etter 64 minutters spill. En høy ball ble slått mot Martin Ericsson, og vertenes innbytter dunket ballen videre i mål med brystkassa.

Én stor sjanse til fikk hjemmelaget ved Richard Yarsuvat kvarteret før slutt, men han traff stolpen. Elfsborg var uansett aldri i nærheten av å true avansementet for Aalesund, som nå bare har ett hinder igjen på veien mot gruppespillet i europaligaen.