Rosenborg fløy ut av Mesterligaen

Jim Larsen Og RBK er ute av Mesterligaen etter 2-3-tap for Viktoria Plzen onsdag kveld. (Foto: Scanpix)

Rosenborg scoret to ganger, men ble hardt straffet for svakt forsvarsspill borte mot Viktoria Plzen onsdag. Trøndernes håp om mesterligaspill ute etter 2-4 sammenlagt.

Rosenborg leverte en god førsteomgang og fikk lønn for strev like før dommeren blåste for pause. Mikael Lustig ble frispilt av Markus Henriksen, dro seg lekent inn i Plzen-feltet og satte inn 1-0 mellom beina på vertenes keeper.

Etter 0-1 i Trondheim lå lagene likt, men kampen ble mer eller mindre snudd på hodet etter pause. Plzen spilte seg mer og mer inn i kampen, og etter 55 minutter tok de føringen sammenlagt. Marek Bakos headet inn 1-1 etter en god periode for hjemmelaget.

Og fem minutter senere ble det med jubel for hjemmefansen i Plzen. Rosenborg hang ikke med, David Limbersky slo en pen ball fra kanten, og Daniel Kolar styrte ballen enkelt inntil 2-1 via klypene til Daniel Örlund.

Et lite RBK-håp ble tent da Rade Prica utlignet etter 77 minutter, men deretter klønet nordmennene det til igjen. Det tok bare ett minutt før Milan Petrzela banket inn 3-2 fra kort hold og avgjorde kampen.

Dermed er Viktoria Plzen klar for siste runde i mesterligakvalifiseringen, mens Rosenborg må forberede seg på omspill i europaligaen.