Terrorsiktet forklarte seg om innkjøp i utlandet

Geir Lippestad, Anders Behring Breiviks forsvarsadvokat. Foto: Berit Roald / Scanpix
Geir Lippestad, Anders Behring Breiviks forsvarsadvokat. Foto: Berit Roald / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Behring Breivik skaffet utstyr til terroraksjonene gjennom reiser til et tjuetall land i hele verden. Han skal ha fått hjelp av flere personer i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Breivik reiste både for å skaffe utstyr og treffe utvalgte mennesker. Det kom fram under onsdagens ti timer lange avhør, skriver VG.

– Det skal være flere personer som har hjulpet ham med å skaffe utstyret. Mesteparten av utstyret som ble brukt under terrorangrepene, har han hentet utenfor Norge, sier forsvarer Geir Lippestad.

Les alt om terrortragedien her

Breivik nekter imidlertid å svare på spørsmål om eventuelle medhjelpere før hans krav om en ny samfunnsstruktur er oppfylt. Den terrorsiktede ønsker en sentral rolle, mens regjeringen, forsvarssjefen og kongen skal gå av.

Breivik viser ifølge forsvareren ikke mye tegn til følelser under avhør, men er nysgjerrig på hvordan samfunnet har reagert på hans handlinger og hvor mange han har skadet. Denne informasjonen får han ikke vite. Breivik beskriver tiden på isolat som «tung» men spør verken etter familiemedlemmer eller noen andre, sier Geir Lippestad til avisa.

Ifølge Dagbladet har Breivik opplyst for politiet hvilke bankkontoer han har hatt tilgang til.

Les flere nyheter her