Lillestrøm snudde med tre mål på slutten

Lillestrøm snudde 0-2 til 3-2 og vant eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Tromsø på Åråsen onsdag. F.v.: Lillestrøms Ohi K. Omoijuanfo, Lars Kristian Eriksen, Nosa Igiebor og Björn Bergmann Sigurdarson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Med tolv minutter igjen å spille ledet Tromsø 2-0 borte mot Lillestrøm. Men hjemmelaget snudde kampen med en enorm sluttspurt.

Kampen var en av tre som ble spilt onsdag, etter at hele runden forrige helg ble utsatt grunnet terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

For Lillestrøm var kampen en mulighet til å henge med i toppen, og de skapte da også kampens første sjanse. Tromsø-keeper Marcus Sahlman glapp et frispark like foran mål, men Björn Bergmann Sigurdarson reagerte akkurat litt for seint til å putte ballen i tom mål.

Tromsø effektive

Etter halvspilt førsteomgang tok bortelaget ledelsen. Hans Åge Yndestad slo gjennom til Thomas Drage, som kom seg ned til dødlinjen. Derfor slo han ut i feltet, hvor Magnus Andersen enkelt kunne bredside inn sitt andre eliteseriemål.

Like etter kunne «Mos» Abdellaoue doblet ledelsen. Han fintet seg gjennom, men skuddet hans ble solid reddet av Logi Magnusson.

Men Mos skulle allikevel komme på scoringslisten tre minutter etter pause. En gjennombruddspasning ble slått mot Steffen Nystrøm, som i soleklar offside stoppet opp, slik at spisspartner Mos kunne ta ballen, runde Logi Magnusson og trille ballen i åpent mål.

Snudde på åtte minutter

Lite tydet på at hjemmelaget skulle klare å komme tilbake, før innbytter Ohi Omoijuanfo headet inn reduseringen på en corner med tolv minutter igjen. Og bare ett minutt senere var lagene like langt. LSK rullet opp på kanten, og Karim Essediri slo en presis cross til Nosa Igiebor, som dunket ballen i mål på volley fra 20 meter til ellevill jubel fra de fleste av de 5388 tilskuerne.

Tre minutter før slutt var kampen slutt. Dommer Kristoffer Helgerud mente at Saliou Ciss dyttet ned Pål Steffen Andresen inne i feltet på et frispark, og blåste for straffe. Den satte Igiebor sikkert i mål, og kampen var snudd på åtte minutter. Det sto seg ut. Dermed glapp muligheten for å klatre til topps for Tromsø, som med seier ville tronet øverst på eliteserietabellen.