Frigjort etter ti timer med bombe festet til halsen

En politimann i beskyttelsesdrakt arbeider på stedet. Foto: REUTERS/Tim Wimborne
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets bombeeksperter har nå klart å fjerne en bombelignende gjenstand som var festet rundt halsen på en 18-åring i Sydney.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

18 år gamle Madeleine Pulver skal ha ringt til politiet klokken 7.30 norsk tid og fortalt at en ukjent mann i finlandshette hadde festet en bombe på henne.

Politiet melder nå at jenta har blitt løst fra det som beskrives som en meget sofistikert og avansert gjenstand.

Ifølge ABC News er Pulver gjenforent med sin familie

Det tok politiet 10 timer å fjerne gjenstanden.

Beordret henne til å sette seg ned

Gatene i området rundt 18-åringens hjem ble sperret av og flere hus evakuert, skriver The Sydney Morning Herald. Ambulansepersonell og brannvesen var på stedet.

Mannen som festet bomben skal ha kommet seg inn i huset rundt klokken to på ettermiddagen, lokal tid, og beordret Pulver til å sette seg ned mens han festet gjenstanden rundt halsen hennes. Han advarte den livredde tenåringen om at han ville fjerndetonere bomben dersom hun fortalte politiet for mye.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun fikk lov til å ringe politiet og fortelle om saken, men ikke si for mye om gjerningsmannen eller samtalen deres. Han sa også at han ville ha mulighet til å høre hva hun sa til politiet, en antydning om at han hadde plantet avlyttingsutstyr i huset.

Politiet skal ifølge Daily Telegraph hittil ikke ha vært i kontakt med noen som har tatt på seg ansvaret for å ha plassert gjenstanden på Pulver.

Jobber på spreng

Hun skal ha oppholdt seg i det samme rommet i sitt hjem i hele dag. Politiinspektør Mark Murdoch fortalte tidligere at jenta var ekstremt rolig, situasjonen tatt i betraktning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fortalte også at jobben med å uskadeliggjøre anretningen måtte gjøres svært nøyaktig og den krevde spesialkunnskaper.

- Bombehalsbånd

En politibetjent har omtalt gjenstanden som et uvanlig «bombehalsbånd», festet på jentas hals, ifølge The Daily Telegraph.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Murdoch ville i et intervju med ABC News ikke bekrefte at gjenstanden er festet til tenåringen, men uttalte at hun ikke kom seg bort fra den.

- Vi fant kvinnen alene i huset med en spesiell pakke. (...) Dette er et veldig sensitivt og seriøst tilfelle og vi må holde kortene tett til brystet.

- Utpressingsforsøk

Pulver er ifølge Daily Telegraph fra en av Sydneys rikeste familier, og bor i det eksklusive området Mosman.

Politiet har ifølge Sydney Morning Herald funnet et krav om løsepenger sammen med gjenstanden.

Politiet i New South Wales ber på sin Facebook-side publikum om opplysninger.

Saken oppdateres.


Vis større kart