Elleveåring funnet etter å ha blitt kastet av tog

Kumla stasjon, der en elleve år gammel jente tirsdag kveld ble kastet av toget fordi hun ikke kunne framvise billett. Foto: Conny Sillén / Scanpix
Kumla stasjon, der en elleve år gammel jente tirsdag kveld ble kastet av toget fordi hun ikke kunne framvise billett. Foto: Conny Sillén / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ei elleve år gammel jente som var savnet i et halvt døgn etter at en konduktør kastet henne av Göteborg-toget fordi hun ikke kunne framvise billett, er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hun er ved godt mot og ikke skadd. Hun har gått alene rundt i natt, sier Mats Nylén i politiet i Örebro.

Ifølge Nylén er hun sky og litt sjenert av seg. Trolig har hun gjemt seg fra politiet da de søkte etter henne, skriver nyhetsbyrået TT. Jenta ble funnet av en privatperson som kontaktet politiet.

Søster på toalettet

Jenta var på vei fra Örebro til Göteborg i Sverige da hun ble bedt om å gå av toget. Hun snakker nesten ikke svensk, og storesøsteren, som hadde billettene, var på toalettet da konduktøren kom, skriver svenske medier.

Elleveåringen ble tvunget til å gå av toget i Kumla rundt klokka 19.30 tirsdag kveld. Men trafikkledelsen i SJ kontaktet ikke politiet for å fortelle om hendelsen før tre timer senere. I 8.30-tiden onsdag morgen ble hun funnet i Kumla sentrum, opplyser politiet.

Ingen tips

– Vi har vendt på alle stener for å finne ut av hva som har skjedd, sa vakthavende befal Kenneth Johannesson i politiet i Örebro til Expressen før jenta ble funnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kveld og natt til onsdag lette politiet i trappeoppganger og andre steder i Kumla hvor det kunne tenkes at jenta oppholdt seg. Det ble også gjennomført søk i andre tog som gikk fra Kumla tirsdag kveld.

– Vi har ikke fått noen tips eller vitneopplysninger. Akkurat nå konsentrerer vi oss om å lete etter jenta, sa Johannesson til TT.

Forklaring

Ifølge politiet skulle konduktøren avhøres for å få klarhet i hva som egentlig skjedde da han tvang elleveåringen til å gå av toget.

– Man tenker sitt, sa Johannesson om konduktørens avgjørelse.

– Personalet har gjort en feil og opptrådt feilaktig. Vi beklager dypt det som har skjedd, sier pressetalsmann Torvald Svahn.

Ingen av togpersonellet vil bli siktet i saken siden jenta ble funnet.

– Hvis ikke ville det vært et uaktsomhetsbrudd, at man har utsatt jenta for unødvendig risiko for å bli skadd, sier Nylén.

Ifølge pressetalsmannen ble togpersonalet først i 21.30-tida kontaktet av den eldre søsteren om den savnede jenta.

Les flere nyheter her