Drapsmistenkte svensker pågrepet

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene som var ettersøkt for knivmord i Phuket er nå pågrepet, ifølge Expressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 25 år gammel svensk statsborger ble drept i Phuket mandag. Etter drapet jaktet politiet på to andre svensker mistenkt for å stå bak mordet. Disse er nå pågrepet, ifølge Expressen.

Svensk UD opplyser til Expressen at de pågrepne er jevnaldrende med offeret. De skal ifølge thailandsk politi ha kommet med en tilståelse.

Gjemte seg

Ifølge Phuket Gazette gjemte de drapsmistenkte seg bak offerets hus mandag kveld.

Da han kom kjørende hjem på motorsykkelen sin, skal de ifølge vitner ha prøvd å kvele ham uten å lykkes. En av dem knivstakk deretter offeret i nakken eller halsen.

Han løp av gårde mens han skrek om hjelp, før han segnet om og døde foran en sikkerhetsvakt.

Stjal motorsykkel

En av de mistenkte skal så ha sparket en motorsyklist av sykkelen hans, og de to brukte den til å rømme fra åstedet. Ifølge motorsyklisten skal de ha hatt en pistol som de truet ham med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Expressen skriver at den drepte hadde penger, gullsmykker og en bærbar datamaskin på seg, men gjerningsmennene skal ikke ha rørt noe av dette.

- Var konkurrenter

Den svenske ambassaden i Bangkok forteller at offeret, som var født i Russland, ble svensk statsborger i 2000. Han skal tidligere ha bodd i Gøteborg, men hadde de siste tre årene vært bosatt i Thailand.

Derfra styrte han svenske IT-selskap han eide.

Også den ene drapsmistenkte drev et IT-firma, og ifølge Phuket-politiet skal det ha vært en pågående konflikt mellom ham og offeret på grunn av konkurranse mellom virksomhetene.

Politiet sier også at den ettersøkte svenskens kjæreste hadde forlatt ham og blitt sammen med drapsofferet. De mistenker at drapet har sammenheng med den ene eller begge konfliktene.

Les flere nyheter


Vis større kart