Behandler femåringer for spisevegring

Totalt har 98 barn mellom fem og syv år blitt innlagt i Storbritannia de siste tre årene på grunn av spiseforstyrrelser som vanligvis oppdages hos tenåringer og unge voksne. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Totalt har 98 barn mellom fem og syv år blitt innlagt i Storbritannia de siste tre årene på grunn av spiseforstyrrelser som vanligvis oppdages hos tenåringer og unge voksne. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Supertynne kjendiser får skylda for at barn legges inn med anoreksi i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Små barn helt ned i femårsalderen har den siste tiden blitt innlagt på sykehus i Storbritannia med alvorlige spiseforstyrrelser, melder Daily Mail.

Totalt har 98 barn mellom fem og syv år blitt innlagt de siste tre årene på grunn av spiseforstyrrelser som vanligvis oppdages hos tenåringer og unge voksne.

På samme tid ble også 99 barn på åtte og ni år innlagt. Det samme ble over 400 barn mellom 10 og 12 år, og 1500 barn mellom 13 og 15 år.

Antall unge under ni år som har hatt behov for slik behandling har fordoblet seg de to siste årene.

Det skremmende med dette tallet er ifølge Daily Mail at de bare representerer de barna som er så syke at det står om livet. Etter all sannsynlighet finnes store mørketall blant barn og unge med spiseforstyrrelser.

Eksperter advarer mot at jenter helt ned i barneskolealder konkurrerer om hvem som er tynnest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Size-zero-modeller skal være forbilder for mange unge, melder den britiske avisa.

Leder for veldedighetsorganisasjonen Beat, Susan Ringwood, forteller at flere unge jenter er så redde for å utvikle kurver at de sulter seg selv i det de kommer i puberteten.

- Idealfiguren av kvinnen i dag er små jenter, ikke voksne kvinner. Jenter ser bildene i bladene av ekstremt tynne jenter, og tenker at det er slik de burde være, sier Ringwood.

Les flere nyheter her