Drapssiktet 36-åring viste politiet våpen

Artikkelen fortsetter under annonsen

36-åringen som politiet har siktet for drapet på en 27-åring i Sandnes, godtok mandag varetektsfengsling. Mannen nekter straffskyld, men har vist politiet det som kan være drapsvåpenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med en 21 år gammel mann er han siktet for å ha skutt og drept en 27 år gammel mann utenfor offerets bolig på Lura i Sandnes forrige søndag. 21-åringen ble fengslet sist onsdag.

36-åringen meldte seg selv for politiet litt over midnatt lørdag. I et bare noen minutter langt fengslingsmøte i Jæren tingrett mandag formiddag godtok 36-åringen varetektsfengsling i to uker, skriver Aftenbladet. I hele perioden må han sitte i isolasjon.

Viste våpen

Både den drepte og de to siktede er ifølge politiet en del av det kriminelle miljøet i distriktet, og de to siktede hadde inntil nylig en tilknytning til motorsykkelklubben Bandidos i Stavanger.

Dette var en av årsakene til at politiet innførte et betydelig sikkerhetsopplegg med væpnet politi under begge fengslingsmøtene.

Ifølge politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt døde 27-åringen av ett pistol- eller revolverskudd mot hodet. Begge de to siktede nekter skyld, men 36-åringen har vist politiet et våpen som har ligget gjemt utendørs et sted i Sandnes, skriver avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Mann skutt i hodet i Sandnes

Politiets krimteknikere undersøker nå om våpenet er det samme som ble brukt da 27-åringen ble drept.

Politiet hadde ikke fått avhørt 36-åringen før mandagens fengslingsmøte, fordi det var umulig for hans advokat å være til stede, skriver Rogalands Avis. Advokat John Christian Elden ble oppnevnt som bistandsadvokat i forbindelse med Utøya-tragedien og har derfor ikke vært tilgjengelig.

Kjent for politiet

Ifølge de to avisene kan drapet være et oppgjør i det kriminelle MC-miljøet i regionen. Like etter drapet skal flere personer fra et «tungt, kriminelt nettverk i Oslo» ha dukket opp i distriktet på jakt etter gjerningsmennene, skriver Aftenbladet. Begge de to siktede er kjent for rogalandspolitiet fra tidligere.

– Han er tidligere dømt for flere typer kriminalitet, opplyser politiadvokat Monsen om den nå drapssiktede 36-åringen.

Ifølge avisen hevdes det i miljøet at drapet ikke var planlagt, men at skuddet gikk av ved et uhell idet de to siktede skulle rane 27-åringen.

Les flere nyheter