Stoltenberg takker det norske folk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) takker det norske folk for måten folket reagerte på etter terrorhandlingene 22. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Stortingets minnestund mandag formiddag takket Stoltenberg både kongefamilien, Stortinget og alle de som gjorde en bemerkelsesverdig innsats i kjølvannet av terroraksjonene i Oslo og på Utøya.

Men statsministeren takket spesielt hele det norske folk for måten terrorangrepet ble møtt på.

– Den varmeste takken går til det norske folk som tok ansvar da det ble krevet. Som beholdt verdigheten. Som valgte demokratiet, het det i talen.

Statsministeren kalte 22. juli-generasjonen for «våre helter og vårt håp» og uttrykte et håp om at «spiren til mer anstendig dialog og toleranse slår rot».

I talen kom han også inn på at det nå er viktig å unngå «en heksejakt på ytringer».

– Samholdet vi har vist i disse uvirkelige dagene kaller på fortsatt raushet. Vi har alle noe å lære av tragedien. Vi kan alle ha behov for å si «Jeg tok feil» – og bli respektert for det. Det gjelder i hverdagspraten og i samtalene i det offentlige rom. Det gjelder for politikere og redaktører. I kantina og på nettet. Det gjelder oss alle, understreket Stoltenberg.

Stoltenberg opplyste også at regjeringen vil gjennomføre en nasjonal minnemarkering søndag 21. august for dem som er rammet og alle som hjalp til.

Les mer om det: Nasjonal minnemarkering 21. august

Les flere nyheter