– Breiviks mor ønsker ikke å møte sønnen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktede Anders Behring Breiviks (32) mor har ikke uttrykt ønske om å ta kontakt med sønnen etter terrorangrepene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun forstår ikke at hennes sønn kan ha gjort dette, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo til den svenske avisen Expressen.

Moren til terrorsiktede Anders Behring Breivik ble tatt inn til avhør umiddelbart etter terrorangrepene den 22. juli i Regjeringskvartalet og på Utøya. Hun var ifølge politiet i sjokk, og fikk hjelp av psykolog rett etter avhørene, og i tiden etterpå.

– Av naturlige årsaker har hun det ikke bra, sier Kraby.

Total isolasjon

Breivik sitter i total isolasjon i Ila fengsel. Moren har ikke ønsket å komme i kontakt med sin sønn, og han har heller ikke uttrykt noe ønske om å få møte henne.

Det er foreløpig ikke klart om moren, som befinner seg på en hemmelig adresse, skal tas inn til videre avhør. Moren har ikke vært i leiligheten siden hun ble hentet inn til avhør fredag kveld.

Moren får støtte på Facebook

Også moren har fått støtte de tungene dagene etter bomben i Oslo og massakren på Utøya. Over 70.000 mennesker har så langt meldt seg inn i gruppen «Til Mamma Behring & fam» på Facebook.

«Du skal vite at vi tenker på deg, du også er en av de pårørende. Du er også hardt rammet, du også er en av ofrene, du også er en av de som skal bli møtt med mer omsorg, mer kjærlighet og mer omtanke,» skriver gruppens initiativtager Adam Bjørhovde Manaf.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bjørhovde Manaf finnes det finnes ikke en mor i verden som vil tro at ens sønn går med slike tanker som gjerningsmannen.

Faren vil aldri mer ha kontakt

Også Breiviks far har uttrykt sjokk og forferdelse over sønnens grusomme ugjerninger.


I et intervju med TV 2 for en uke siden sa faren at han aldri mer vil ha kontakt med sønnen. I stedet for å ta livet av så mange mennesker, burde han ha tatt sitt eget liv, mener han.

Les også: - Burde tatt sitt eget liv

– Når jeg tenker tilbake på det som har skjedd så blir jeg helt fortvilet. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan sånt kunne skje. Det er ikke et normalt menneske som gjør noe sånt, sa faren i intervjuet.

Les flere nyheter her