Pentspillende Brann vant i Skien

Branns Diego Guastavino under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Brann på Skagerak arena i Skien søndag kveld (foto: Scanpix).
Branns Diego Guastavino under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Brann på Skagerak arena i Skien søndag kveld (foto: Scanpix).

Lekre scoringer av Kim Ojo, Diego Guastavino og Fredrik Haugen sørget for 3-2-seier til Brann borte mot Odd Grenland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ojo og Guastavino var stadig på hugget på topp for rødtrøyene og involvert i det meste av bergensernes offensive finspill. Duoen utgjorde den store forskjellen mellom lagene i en kamp hvor Odd Grenland førte mye av banespillet.

– Det er utrolig deilig og jævlig viktig. Men det handler ikke om bare de to spillerne. Vi får betalt for ting vi har jobbet med, og det er mange spillere i utvikling her, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med sitt lags spill, men skuffet over at laget ikke klarte å score flere mål.

– Jeg synes vi spiller bra og er sterke i deler av kampen. Men vi greier ikke omsette sjansene i mål. Dessuten kunne Brann fort scoret to mål til på tullete forsvarsspill. Det er for svakt, sa Fagermo.

Pene scoringer

Etter en noe sløv start, spiste Brann seg stadig inn i kampen i første omgang. 23 minutter var spilt da det sang i nettet for første gang. En strålende serve fra Birkir Már Sævarsson traff Kim Ojo, som knuste Morten Fevang i lufta og stanget inn 1-0 fra midten av feltet.

Etter målet slet Odd med å spille seg til sjanser. Branns sentrale midtbanespillere Rodolph Austin og Carl-Erik Torp hadde hovedsakelig kontroll på de fleste forsøkene fra Skiens-laget.

Det ble også gjestene som fikk score det neste målet. Guastavino tok med seg ballen og satte kurs mot Odd-feltet etter 36 minutter. Deretter fintet han av Steffen Hagen to ganger og hamret inn tomålsledelse i nærmeste hjørne.

Odd gjorde to bytter i pausen og klarte å etablere et visst grep om kampen etter hvilen. Et håp ble tent hos hjemmefansen da Simen Brenne stanget inn en corner i det 59. minutt. Midtbanemannen har scoret i tre kamper på rad, men ingen av dem har endt med seier for de hvitkledde.

Heldig bytte

For tre minutter senere gjorde Skarsfjord et smart bytte. Fredrik Haugen ble pumpet inn på kanten og markerte seg umiddelbart. Etter pent spill av nevnte Ojo og Guastavino endte ballen opp hos 19-åring, som iskaldt satte ballen forbi André Hansen til 3-1.

Odd skapte et par brukbare sjanser mot slutten og fikk delvis lønn for strevet etter knappe 84 minutters spill. Venstreback Paul Addo skrudde en corner mot mål, Brann-keeper Håkon Opdal rakk ikke å komme ut, og ballen gikk rett i mål.

Men nærmere kom ikke hjemmelaget i Skien. Brann red av sluttstormen og kan sikte oppover på tabellen, mens Odd må finne seg i å kjempe kampen for overlevelse i eliteserien.

–16 poeng holder ikke. Det er klart at vi må begynne å ta flere, ellers blir det tøft, mente Fagermo.

Langt mer lystig i tonen var Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Dette er uvant for meg, men vi er iallfall godt på vei til å beholde plassen. Vi er kommet mye lenger enn forventet på dette tidspunkte, sa han.

Eliteserien fotball menn søndag, 18. runde:

Odd Grenland – Brann 2-3 (0-2)

Stabæk – Start 4-1 (1-1)

Strømsgodset – Lillestrøm 3-1 (2-0)

Viking – Fredrikstad 2-0 (1-0)

Sarpsborg – Haugesund 0-3 (0-1).

Tromsø – Aalesund 1-0 (0-0). Spilt lørdag: Molde – Vålerenga 2-1 (1-0), Sogndal – Rosenborg 1-1 (0-0).

Les flere nyheter

Personvernpolicy