Dronning Elizabeths barnebarn giftet seg

Dronning Elizabeths barnebarn Zara Phillips giftet seg lørdag med kapteinen på det engelske rugbylandslaget, Mike Tindall, i Edinburgh i Skottland (foto: Reuters/Scanpix).
Dronning Elizabeths barnebarn Zara Phillips giftet seg lørdag med kapteinen på det engelske rugbylandslaget, Mike Tindall, i Edinburgh i Skottland (foto: Reuters/Scanpix).

Dronning Elizabeths barnebarn Zara Phillips giftet seg lørdag med rugbystjernen Mike Tindall. Bryllupet var det andre blant de britiske kongelige i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vielsen til Philips og Tindall er det første kongelige bryllupet i Skottland på 20 år, og en rekke skuelystne hadde møtt fram i gatene og bar britiske flagg og plakater med lykkønskninger.

Selv om Zara Phillips er dronningens barnebarn, er oppmerksomheten rundt bryllupet langt lavere enn tidligere i år, da Phillips' fetter, prins William, giftet seg med sin Kate i London.

Både Phillips og Tindall er ledende idrettsstjerner og hadde bestemt seg for å ha en privat bryllupsseremoni. Gjestelisten var likevel langt utenom det vanlige.

Før bruden ankom Canongate Kirk i Edinburgh lørdag ettermiddag, hadde blant andre prins William og hans kone Kate, hertuginnen av Cambridge, vinket til de frammøtte. Også prins Charles og hans Camilla var gjester i bryllupsseremonien, sammen med prins Harry.

Dronning Elizabeth var en av de siste gjestene som ble møtt av pastor Neil Gardener utenfor kirken, før seremonien begynte.

Phillips' kjole var i elfenbensfarget silke og sateng, designet av Stewart Parwin, som ifølge BBC er en av dronning Elisabeths favorittdesignere.

Bruden er en av verdens fremste feltryttere og datter av prinsesse Anne og nummer 13 i arverekken til den britiske tronen. Foreldrene bestemte imidlertid at hun og hennes bror ikke skulle ha titler, siden de ønsket å gi dem et mest mulig normalt liv.

Etter seremonien i Canongate Kirk i Edinburgh, holdes bryllupsfesten i Holyroodhouse Palace, i enden av hovedgata the Royal Mile.