Julesalget har startet i London

Julesalget i Storbritannia har startet rekordtidlig i år. Her poserer en ansatt på kjøpesenteret Selfridges i London ved et pyntet juletre. Foto: Reuters / Scanpix.
Julesalget i Storbritannia har startet rekordtidlig i år. Her poserer en ansatt på kjøpesenteret Selfridges i London ved et pyntet juletre. Foto: Reuters / Scanpix.

Sommeren leverer fortsatt varme og lyse kvelder. Men på kjøpesentrene i London er julesalget allerede i full gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sies at jula varer helt til påske. Men at den også begynner allerede i juli, var vel ukjent for de fleste.

Likevel startet de to store varemagasinene Harrods og Selfridges i London sine julesalg torsdag 28. juli - 148 dager før julaften, til sommerkledde turisters store forundring.

– Vi dumpet bare innom, men ble forskrekket over synet på denne tiden av året, forteller 47 år gamle Marien Lydi fra Belgia som nyhetsbyrået AFP snakket med mellom det snøkledde juletreet og stabler av juledekorasjon mens julemusikken strømmet ut av høytalerne.

– Det er jo fint å se på, men å kjøpe julepynt allerede nå blir litt tidlig, sier hun.

Det er det internasjonale markedet samt hordene av sommerturister i den britiske hovedstaden som får skylden for årets rekordtidlige julesalg.

– Vi forventer mange kunder fra Midtøsten denne helgen, like før Ramadan starter, og de vil trolig komme tilbake igjen når fastemåneden er ferdig, sier Geraldine James, som har ansvar for innkjøpene til juleavdelingen hos Selfridges.

Hos det berømte varemagasinet Harrods kan kundene velge mellom over 250.000 typer julepynt, alt fra småpynt til 15 kroner stykket til en julenisse i naturlig størrelse for omlag 25.000 norske kroner.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy