– Svensk politi jakter på mystiske Breivik-koblinger

– Svensk politi jakter på mystiske Breivik-koblinger
– Svensk politi jakter på mystiske Breivik-koblinger

Like etter terrorangrepet i Oslo startet svensk politi jakten på to svensker som har oppført Anders Behring Breivik som arbeidsgiver på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV 2 skal de to personene tilhøre det høyreekstreme miljøet i Sverige. Verken norsk politi eller det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO vil bekrefte jakten på disse mennene.

På sin Facebook-profil har en navngitt svensk mann oppført seg som meddirektør i den terrorsiktedes selskap Breivik Geofarm.

Mannen lenker til en rekke kjente krigsforbrytere, deriblant den serbiske militslederen Arkan, på sin nettside. Mannen opplyser også om aktivitet rundt et narkotisk stoff beslektet med valium.

Svenskens slektning er også oppført med en forbindelse til Breiviks selskap.

Nick Lowles i det britiske, antifascistiske magasinet Searchlight Magazine sier til TV-kanalen at det er grunn til å være bekymret.

– Det virker som det har vært direkte kontakt med et større nettverk. Det bør være grunn til bekymring og en større etterforskning, mener han.

Den svenske antifascistiske stiftelsen Expo har forsøkt å lete opp mannen, men han er ikke å finne i det svenske folkeregisteret. Expo mener det kan være snakk om et dekknavn.

Forsidefoto: AFP / Scanpix.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy