Suverene Thorkildsen vant igjen

Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen under DN-galan i Stockholm fredag. Her under pressekonferansen før stevnet. (Foto: Leif R. Jansson/SCANPIX).
Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen under DN-galan i Stockholm fredag. Her under pressekonferansen før stevnet. (Foto: Leif R. Jansson/SCANPIX).

Andreas Thorkildsen leverte årsbeste kast i verden med 88,43 og vant spydkonkurransen under DN-galan i Stockholm fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var for annet stevne på rad at sørlendingen leverte årsbeste i verden. I Birmingham for tre uker siden kastet Thorkildsen 88,30.

Thorkildsen leverte de tre lengste kastene under Diamond League-stevnet i Stockholm. Nordmannen åpnet med 85,35 meter, før vinnerkastet på 88,43 kom i annen omgang.

Ingen kunne true Thorkildsens seier. Tyske Matthias De Zordo kom på 2.-plass med 84,37, mens Stuart Farquhar fra New Zealand ble nummer tre med 84,21.

Før konkurransen gjorde Thorkildsen det klart at han ville dedisere seieren til ofrene etter terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Han la ikke skjul på at det har vært en spesiell oppladning til DN-galan.

Men likevel var nordmannen i slag også under fredagens konkurranse. Siden lårskaden som satte ham utenfor i fem uker tidligere i sommer, har Thorkildsen vunnet samtlige tre Diamond League-konkurranser i suveren stil.

Det lover godt før VM i sørkoreanske Daegu i slutten av august. Før det skal Andreas Thorkildsen kaste i NM i Byrkjelo om to uker, og alt ligger til rette for at formen mot de to mesterskapene er på topp.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy