Drept på Utøya:

Fredrik Lund Schjetne

18 år gamle Fredrik Lund Schjetne fra Eidsvoll er blant de omkomne på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrik var aktiv i AUF i Eidsvoll, og sammen med flere av lokallagets representanter dro han til Utøya på AUFs sommerleir.

Drept: Fredrik Lund Schjetne. Foto: Scanpix.Drept: Fredrik Lund Schjetne. Foto: Scanpix.

Lars Henrik Øberg kjente Fredrik gjennom lokallaget og de var sammen da tragedien rammet AUF-leiren. I etterkant av tragedien beskriver han sin venn Fredrik som en helt.

– Mens vi gjemte oss, tok Fredrik vare på oss andre. Han hjalp blant annet ei jente som var skadet. Han trøstet og så hele tiden til at vi andre hadde det best mulig, forteller Øberg til Romerikes Blad.

Ifølge avisen gjemte både han og Fredrik seg sammen med flere AUF-ere gjemte seg sammen da drapsmannen begynte å skyte.

Andre venner av Fredrik Lund Schjetne som overlevde dramaet beskriver ham som en flott person som det var en ære å ha kjent, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

Kommunen holdt tirsdag kveld en minnestund for Fredrik, som altså var en av fire lokale AUF-ere som var på Utøya sist fredag.

To av Schjetnes venner fra lokalmiljølet kom seg i sikkerhet etter skytedramaet, men så heldig var altså ikke Fredrik.

- Det vi fikk høre var hinsides enhver forståelse, fortalte Eidsvoll-ordfører Terje Teslo under tirsdagens appell om hvordan kommunen reagerte da de mottok nyhetene fra hendelsene fra Utøya.

Overlevende etter Utøya-tragedien Lars Henrik Rytter Øberg (18) sa også noen ord til minne om kameraten under markeringen tirsdag kveld.

- Han tok ansvar. Han gjorde det som trengtes. Han var en flott person, og det er en ære å ha kjent ham. Den beste måten å hedre ham på, er å prøve å bli mer som ham, og hjelpe andre, sa Rytter Øberg.

Leder av Eidsvoll Arbeiderparti, Einar Madsen, deltok også på tirsdagens minnemarkering der han understreket hvor viktig det er å stå samlet og ta vare på hverandre.

Fredrik Lund Schjetne var elev ved Nannestad Videregående skole.

Du kan skrive en siste hilsen til Fredrik i kommentarfeltet.

Personvernpolicy